Данъчните запечатаха популярна дискотека във Варна. Причината – издавали служебни

...
Данъчните запечатаха популярна дискотека във Варна. Причината – издавали служебни
Коментари Харесай

Данъчни в действие: Запечатаха оборотна дискотека на морето

Данъчните запечатаха известна дискотека във Варна. Причината – издавали служебни бележки вместо фискални бонове. От приходната организация са открили нарушаването по метода „ скришен клиент “, а това е първото заведение което се затваря от началото на лятната акция на Национална агенция за приходите в морския град.

Адвокатът на притежателя на дискотеката съобщи, че съгласно тях мярката е противозаконна и към този момент е внесъл тъжба в административния съд във Варна, чието дефинитивно решение би трябвало да излезе във вторник.

„ Това е предварителна процедура за налагане не обезпечителна мярка – запечатване на обект по отношение на установени и открити нарушавания. Не са отчели съответната продажбата и тя не е стигнала по надлежния ред до сървърите на Национална агенция за приходите. В обекта са издадени 66 на брой служебни бона, вместо фискални “, съобщи Лора Георгиева, представител на Национална агенция за приходите – Варна.

„ Издадената заповед е напълно незаконосъобразна, защото няма открито нарушаване по смисъла на член 186 от закона за Данък добавена стойност. Самата верига – в тази ситуация ресторантът и дискотеката, кса безупречен поданик на тероторията на гр. Варна. Само за последните 2 години са внесли към 900 хиляди лева директни налози в бюджета на страната “, твърди Асен Христанов, юрист на притежателя на заведението.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР