Данъчните убежища като Ирландия и Холандия ще бъдат големите печеливши

...
Данъчните убежища като Ирландия и Холандия ще бъдат големите печеливши
Коментари Харесай

Глобалният минимален данък ще увеличи приходите за данъчните убежища, казва ОИСР

Данъчните убежища като Ирландия и Холандия ще бъдат огромните печеливши от световния най-малък налог, който в началото ще усили държавните доходи от мултинационалните компании с до една трета, съгласно проучване на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Глобалният най-малък налог, който влезе в действие от 1 януари в Европейски Съюз, Обединеното кралство и редица други огромни стопански системи, ползва ефикасна данъчна ставка от най-малко 15 на цент върху облагите на огромните мултинационални компании.

Работен документ на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, оповестен във вторник, прави оценка участващите страни, категоризирани като „ капиталови центрове “, ще имат най-големите предстоящи облаги от промените, като приходите от корпоративния налог върху приходите ще се покачат от 14 % най-малко до 34 %.

Организацията за икономическо сътрудничество и раз, която следи договарянията по данъчните промени, дефинира капиталовите центрове като юрисдикции с повече от 150 % от входящите директни задгранични вложения от брутния вътрешен артикул. Те включват юрисдикции като Бермудите, Британ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР