Данъчната кампания по събиране на местните данъци и такси за

...
Данъчната кампания по събиране на местните данъци и такси за
Коментари Харесай

Данъчна кампания по събиране на местните данъци и такси за 2024 г. в община Банско

Данъчната акция по събиране на локалните налози и такси за 2024 година в община Банско е в разгара си. Много притежатели до момента се възползваха 5% отстъпка при заплащане на налозите в цялостен размер. Тази опция се дава на данъчно задължените лица в период до 30 април 2024 година

Напомняме, че заплащанията могат да се правят онлайн посредством дебитна или кредитна карта на уеб страницата на Община Банско. За задачата е нужен ПИК код на Национална агенция за приходите или номер на документ, подаден в отдел „ Приходи “. Други разновидности за заплащане са на касите на EasyPay и посредством МЕУ.
По време на акцията, касата на „ Местни налози и такси “ в Общинска администрация Банско е с работно време от 7:30 часа до 18:00 часа без спиране.

Важно е да знаете, че за налог неподвижен парцел, налог върху транспортно средство и такса битови боклуци се дължи първа вноска до 30 юни и втора/последна вноска до 31 октомври. След приключване на тези периоди стартира начисляване на лихви за просрочие.
Плащането на патентния налог е до 31 януари – първо тримесечие, 30 април – второ тримесечие, 31 юли – трето тримесечие и 31 октомври – четвърто тримесечие.

Туристическият налог се внася от притежателите на обекти до 15-то число на месеца, идващ, през който са осъществени нощувките.
Таксата за владение на куче се заплаща годишно до 31 март на съответната година или в едномесечен период от датата на придобиване на кучето, когато то е добито след 31 март.

Всички данъчно задължени лица, живущи на територията на селата в община Банско, могат да заплащат своите отговорности за локални налози и такси на място в кметството на обитаемото място през интервала 01.03.2024 година до 30.04.2024 година по график.
За въпроси по отношение на локални налози и такси за 2024 година може да се обърнете към отдел „ Приходи “ на място или на телефони 074988639.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР