Данъчната администрация на Гърция започва проверки, за да установи произхода

...
Данъчната администрация на Гърция започва проверки, за да установи произхода
Коментари Харесай

Данъчни проверяват 40 000 съмнителни сделки с имоти в Гърция

Данъчната администрация на Гърция стартира инспекции, с цел да откри произхода на 462 милиона евро, изхарчени за покупки в брой на повече от 40 000 парцела, оповестява Ekathimerini

От стартирането на онлайн приложението myProperty – март 2021 година – до края на август 2023 година бяха разпознати десетки хиляди покупки и продажби в брой на жилища, земя и търговски парцели. Всъщност, в случай че се открият случаи на пране на пари, те ще бъдат изпратени на способния орган за битка с прането на пари от незаконни действия.

Проверките ще обзет както за купувачите, по този начин и за продавачите на недвижими парцели. Въпреки че покупките са направени напълно в брой, ще бъдат проверявани банкови сметки, както и разноски по кредитни карти, както и пътни разноски и други

При определяне на несъответствия данъчните ще изискват пояснения и фактическа аргументация за произхода на парите. В противоположен случай притежателите ще бъдат помолени да платят налог в размер на 33%, който ще бъде натрапен върху недоказаната сума.

Защо работилите в Гърция българи не могат да вземат минимална пенсия там

Съгласно настоящото гръцко законодателство нарастването на активите не предстои на данъчно облагане, стига данъкоплатецът да може да потвърди действителния му генезис и че е или законно обложено с налог, или освободено от налог. Във всички останали случаи всяко нарастване на имущество, произлизащо от противозаконен, голословен или незнаен източник или причина, се смята за бизнес облага и се полза с налог от 33%.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР