Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след

...
Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след
Коментари Харесай

Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис

Дамян Дамянов бе прикрепен на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт

Един от най-близките другари на Людмила Живкова – магистърът по философия Дамян Дамянов е умрял предходната седмица в столичен приют. Довереникът на Червената принцеса през последните месеци бе прикрепен на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт. Той получил мозъчен удар на терасата в дома си и прокиснал на студено повече от денонощие. Това се оказало съдбовно и лекарите не съумели да го спасят от парализа на долните крака.

Дамянов е наследник аленото великолепие Райко Дамянов, партизанин, член на Политбюро на Централен комитет на Българска комунистическа партия и зам. ръководител на Министерския съвет, което се равнява на сегашен вицепремиер.
От напълно дребен Дамян бил непосредствен с Людмила Живкова и брат й Владимир. Често ходели на фамилни почивки дружно с Тодор Живков и брачната половинка му Мара Малеева.

„ И Владко, и Людмила, когато пораснаха, имаха предел – към 180 000 лв. годишно, или 15 000 лв. на месец, които в тези години бяха доста пари – с тях можеха да се купят повече от 10 жилището. На Людмила не й стигаха. Веднъж отиде в Париж и се захласна по някакви антики. Казали й, че нещата костват 80 000 франка. Тя нямала толкоз в себе си и подписала документ, че посолството ни ще заплати. Имаше голям гений да намира разнообразни бижута – колиета, гривни и така нататък Къде ли са тези полезности в този момент “, споделя в едно от интервютата си Дамянов.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР