Дами и господа, тази седмица се случи едно показно колко

...
Дами и господа, тази седмица се случи едно показно колко
Коментари Харесай

Коментар на водещия: „Мъск, но само на хартия“


Дами и господа, тази седмица се случи едно показно какъв брой е елементарно нещо, разпространяващо се по обществените мрежи, да развълнува цяла нация.

Уж " писмото ", с което Илън Мъск си запазил маса в село край Белоградчик, оповестено от група шегобийци в обществената мрежа, ни накара да си представим по какъв начин ексцентричният милиардер, кръстил детето си на математическа формула, идва и сяда да боцне кебапче по кръчметата на Северозапада и да се диви на това какъв брой хубаво се комбинира шкембе и чесън. Бие затвратници на дребния XÆ A-12(тоест сина му) и разперва ръце на кахърни песни, свързани със страданието на цялостен народ.

Понякога имам чувството, че имаме по-ниско национално самочувствие и от най-бедните африкански народи. Начинът, по който реагирахме на тази смешка, ме накара да се замисля какъв брой доста сме се трансформирали или по-точно - по какъв начин въобще не сме се трансформирали, с цел да имаме сходна визия за България сега.

Че Белоградчишките скали са естествено знамение, няма спор. Но хайде първо да помислим по какъв начин да създадем пътища на хората в района, а по-късно да каним скъпи посетители. Защото в света на Мъск България от дълго време има своята висока стойност. Именно българи са били измежду водещите експерти в фирмите му, а България през днешния ден е център за някои от най-светлите мозъци в областта на високите технологии и нововъведенията. Българи има и на висши позиции, и в НАСА, и под дърво и камък.

В този смисъл, " булгар, булгар, че чужденец идва ", е показателно за една друга ера, в която Бай Ганьо правеше каквото си изиска, в това число и избори. Като споделям това, предвид на дебатите в Народното събрание, си мисля, че е време да се замислим върху връщането на хартията и в други аспекти на живота ни.

Не се майтапя.

Прави ли ви усещане, че в последните години, получайваки битовите си сметки за ток, газ и вода в електронен тип, те последователно се покачиха? Според мен са " пипани ". Я да си ги желаяме още веднъж на хартия, с цел да имаме черно на бяло разписка - какъв брой си се къпал, какъв брой не си се къпал и какъв брой харчи новата печка. Може да няма разлика, само че да си е на хартия.

Същото е и с паркирането. Пращаш есемес, който кой знае къде отива по на хакерите сметките. Друго си е да върнем тези аналогови стойки, в които пускаш стотинка и стрелка стартира да брои какъв брой ти остава. Чиста работа.

Вкарвате си картата си в банкомат? Я незабавно я изкарайте. Знаеш ли къде си ги пъхаш... приходите. Кой знае по какви неведоми електронни пътища се " джуркат " парите ти, които си изкарал с толкоз труд. Не на нас тия.

Друго си е да се знае - на десето число - задатък, а на 25-о - цялата заплата. Ако може в брой - да си е на хартия.

А като дойде Мъск, с горделивост ще му покажем къде да отиде, какво да види. Но не на смарт телефона, че знаеш ли ги " Google " къде те наблюдават като вървиш до супера, а ще му дадем карта да разтвори. Да отбелязва с химикал какво е видял. И след това, в случай че може да не го качва в " Туитър ", а да го напише на лист хартия да го демонстрираме на други чужденци. Ама не да написа ръкописно, а на машина да го натрака. След това на дизелова кола да си го качим, че с тези акумулатори, току виж закъсал по пътищата на Северозапада, които по този начин и не вършим толкоз години.

И ще помоля да не споделяте този коментар по мрежите, че знаеш ли ги с тези споделяния. Ако желаете, разпечатайте го... на хартия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР