Дамаск. САЩ са отказали да пропуснат сирийски транспортни колони, които

...
Дамаск. САЩ са отказали да пропуснат сирийски транспортни колони, които
Коментари Харесай

ТАСС: САЩ отказаха да пропуснат транспортни колони, които трябвало да приберат бежанци в Сирия

Дамаск. Съединени американски щати са отказали да пропуснат сирийски транспортни колони, които пътували към лагера „ Ер-Рукбан “ в зона Ет-Танф, с цел да изведат бежанците от там. За това е съобщил в събота на публицисти Сергей Соломатин, началник на съветския Център по помирение сред враждуващите страни в Сирия, предава ТАСС .
" Независимо от сполучливото привършване на подготовката от страна на управляващите на Сирийската арабска република за извеждане на бежанците от лагер „ Ер-Рукбан “ към местата на довоенното им престояване, американската страна отхвърли да отговори на взаимното послание на междуведомствените координационни щабове на Русия и Сирия по образуване на връщането на бежанците, съдържащо молба да се пропуснат транспортните колони на територията на зона „ Ет-Танф “, е споделил Соломатин.
Както беше обявено по-рано, предава ТАСС, в петък към пропускателния пункт в селището Джлеб са се отправили колони с рейсове, които е трябвало да обезпечат извеждане на бежанците от лагера „ Ер-Рукбан “ към местата на непрекъснато жителство в обитаемоте пунктове Халидие, Ел-Амара, Палмира, Мхин, Ел-Карятеин, а също и в покрайнините на Дамаск, Хомс и Алепо.
Лагерът е ситуиран в зона за сигурност, където се намира и американска военна база. По данни на Световната здравна организация сега в бежанския лагер се намират към 40 000 души, най-вече дами и деца.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР