Дали ще влезем в еврозоната и кога ще въведем еврото

...
Дали ще влезем в еврозоната и кога ще въведем еврото
Коментари Харесай

Каролев: Време е икономиките да се отворят наново

Дали ще влезем в еврозоната и по кое време ще въведем еврото зависи от тези, които ще ни пуснат. Ние сме малко непостоянни. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия икономистът Владимир Каролев.

Според икономиста Стоян Панчев е добра концепция да забавим влизането в еврозоната. Можем да последваме образеца на Дания, които са към този момент от две десетилетия в ERM 2. Има алтернатива да не бързаме в сериозната рецесия, в която се намираме, добави той.

Когато има рецесия, не е наложително страните да харчат големи пари. В такива условия би трябвало да се дават пари на някои бизнеси, които затварят, само че не би трябвало да се следва апела " харчете колкото се може повече ". По този метод имаме по-големи отговорности в бъдеще, уточни Каролев.

Време е стопанските системи да се отворят отначало, макар че е ясно, че COVID-19 няма да изчезне скоро и това ще докара до повишаването на броя на инфектираните. Колкото по-рано политиците схванат, че би трябвало да се отворят бизнесите, толкоз по-скоро ще се възвърне международната стопанска система. А пък, който го хване вирусът, би трябвало да се лекува, акцентира Владимир Каролев.

Повечето бизнеси не желаят просто да получават помощи и да не действат, а желаят да работят, уточни Стоян Панчев.

По думите му увеличението на заплатите в обществения бранш и повишението на пенсиите е по-скоро неточност, защото усилва бъдещите отговорности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР