Дали поскъпването на петрола ще започне да се отразява в

...
Дали поскъпването на петрола ще започне да се отразява в
Коментари Харесай

Борсов наблюдател: Има ли значение инфлацията за пазарите?

Дали повишаването на петрола ще стартира да се отразява в показателя на инфлацията? Отговорът на този въпрос ще вълнува вложителите през седмицата, в която главното събитие е публикуването на данните за цените в Съединени американски щати. Прогнозите са, че на месечна база ще има покачване от 0.2% на показателя без включените храни и горива. Това към този момент дава отговор на относително ниската инфлация от предишното десетилетие, когато се натрупа за година. Така че всяко доказателство за по-висок напредък на инфлацията ще се пояснява отрицателно от вложителите.

Не чакам изненада към по-висока стойност, тъй като към този момент се следи понижение на наемите за жилищата, а те съставляват забележителна част във образуването на инфлацията. Пазарът на парцели регистрира спад на цените. Стагнацията в броя на покупко-продажбите се дължи на нежеланието да се продават парцели, където има ниска рента по ипотеката и неспособността на от ден на ден американци да си купят ново жилище на настоящите цени и при настоящите лихви. Но отрицателните пазарни трендове при парцелите ще се поясняват добре във връзка с инфлацията.

Изминалата седмица беше на алено за тържищата в Съединени американски щати и Европа, само че загубите се ограничиха най-вече под % спад. Технологичните акции и най-много производителите на чипове водят разпродажбите на Уолстрийт, само че едва показване регистрират индустриалните компании, районните банки и търговията. Това са цикличните браншове, които регистрират най-силен спад по време на икономическа криза. Слабото им показване демонстрира, че се намираме в още един стадий на пазарен спад по сходство на разпродажбите при започване на август. По-важното е, че икономическите вести не предсказват срив на акциите в кратковременен проект, а Федералният запас ще задържи лихвата без смяна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР