Дали от прозорци, дали от напитки, както виждате и самолетите

...
Дали от прозорци, дали от напитки, както виждате и самолетите
Коментари Харесай

Валерий Тодоров: В Русия започва реорганизация на силите, година преди изборите

" Дали от прозорци, дали от питиета, както виждате и самолетите са доста опасни…  Беше ясно, че не е жертван на дълъг живот Пригожин , изключително след метежа, който провежда. "

Това разяснява в изявление за БНР журналистът Валерий Тодоров, дълготраен сътрудник в Москва и някогашен общоприет шеф на БНР, след гибелта на създателя на частната военна акция " Вагнер " Eвгений Пригожин.

" Този случай разделя и обществото, и елита на две . Започва прегрупиране на силите. Всеки ще се опита да резервира позиция от позиция на персонална вероятност.  Може да допускаме бъдещи разтърсвания, и то в най-близко време . Започва и делба на онази част от властта, която не е под персоналния надзор на президента. "

" Пригожин е въпреки всичко престъпен воин . Има досие, съществуване, метод на мислене извънредно криминализирани ", означи Тодоров.

Относно появилите се тайни версии за самолетната злополука журналистът съобщи, че " малко евентуално е това да е някаква театрална сценка , каквато подозираха по време на метежа ". По думите му метежът е послужил за тест – " да се види кои са недоволните, кои са несъгласните " и " това ще е част от пречистване на нелоялните, което се задава явно ".

" Такива случайности с неслучайни хора не стават инцидентно . Опечалените във властта не са доста.  Беше отстранен един съперник в битката за власт, която се задава . "

Година преди президентските избори стартира метаморфоза на силите . Да се остави човек с сходно въздействие, един тип национален воин, освен това тежко въоръжен, с подразделения в редица страни отвън Русия, е рисков фактор.  Този вид кавга, по сталински – " няма човек, няма проблем ", ще засегне и други военни групировки . Паравоенни групировки имат и други бизнес структури. Всеки, който надигне глава с илюзията, че става правоприемник или фактор, ще има нещастливо бъдеще, счита Тодоров.

" Герой от подобен сан мъчно ще бъде открит в редиците на " Вагнер " . Да не забравяме, че ген. Суровикин, именуван още Армагедон, също беше задържан поради благосклонностите към тях ", сподели още в разбора си Валерий Тодоров, запитан за вероятен правоприемник на починалия Пригожин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР