Дали новите мерки за контрол на пътя, които изискват да

...
Дали новите мерки за контрол на пътя, които изискват да
Коментари Харесай

Адвокат Петкова съсипа депутатите и МВР по БТВ: Нямат право да ви вземат колата

Дали новите ограничения за надзор на пътя, които изискват да се лишава автомобила на пийнал или дргогиран водач, са положителни, ще покаже практиката. До момента тя демонстрира, че не са положителни и че се ползват вярно, това съобщи в изявление в новините на bTV юрист Силвия Петкова.

“Мерките по никакъв метод не може да са обективни, в това число и в частта, че Министерство на вътрешните работи към този момент се “хвали ”, че лишава МПС, по простата причина, че няма това пълномощие ”, съобщи тя.



Адвокат Петкова напомни, че всяко лишаване на автомобил е допустимо единствено при влизане в действие на присъда, във всеки различен случай е незаконосъобразно. Тя разяснява също, че отнемането би трябвало да е превантивна мярка, само че на процедура се извършва като наказване, само че не е конфискация, а в последна сметка се получава нещо като санкция. Така санкцията на процедура се постанова два пъти. Адвокат Силвия Петкова назова и още няколко обилни недостатъци на новите ограничения, признато от Народното събрание и към този момент влезнали в действие.

“Няма никаква логичност при съзнателно причиняване на гибел при ПТП да не се лишава МПС, при по неволя причиняване на гибел в пияно положение съдът да има опция, само че да не е задължен да го отнеме, а при шофиране единствено в пияно положение, без ПТП, отнемането да е наложително ”, изясни юристката.

Тя беше безапелационна, че мярката за лишаване на коли по никакъв метод не е съгласувана с Конституцията и даже е в несъгласие с нея, тъй като не дават опция законът да се ползва еднообразно за всички жители. Освен това се оказва, че за по-тежки закононарушения се ползват по-леки санкции.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР