Дали не се задават тежки времена за Интер? Това е

...
Дали не се задават тежки времена за Интер? Това е
Коментари Харесай

Китайците продават Интер

Дали не се задават тежки времена за Интер? Това е въпросът, който си задават последователите на италианския гранд, откакто “Corriere della Sera” разгласява новината, че китайският търговски колос “Сунинг” желае да продаде клуба. Според информацията, притежателите на “нерадзурите” желаят да получат 600 млн. евро, само че никой не е подготвен да заплати толкоз.

Изискванията на финансовия феърплей и неучастието на Интер в евротурнирите този сезон обтегнаха връзките сред клуба и шефовете на “Сунинг”. Поредното доказателство пристигна с оставката на техническия шеф Валтер Сабатини, който главно се занимаваше с прехвърлянията на “синьо-черните”. Часове по-рано пък Фабио Капело напусна Дзянсу Сунинг - другия клуб, който е благосъстоятелност на китайския конгломерат.

“Corriere della Sera” твърди, че “Сунинг” счита напълно да се откаже от Интер и да пренасочи вложенията си в друга посока. Засега пречката е, че няма покупател, подготвен да извади желаните 600 млн. евро.

Китайската компания купи 68,55% от акциите на “нерадзурите” през 2016 година, а останалите останаха владеене на Ерик Тохир, който резервира и президентския си пост, само че действително не взе участие при вземането на решения.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР