Дали Ковид ще повлияе на зимния сезон, отговаря директорът на

...
Дали Ковид ще повлияе на зимния сезон, отговаря директорът на
Коментари Харесай

Румен Драганов: COVID-19 не би могъл да повлияе на зимния сезон

Дали Ковид ще повлияе на зимния сезон, дава отговор шефът на Института за оценки и разбори в туризма. От туристическия отрасъл у нас предвиждат, че повишението на заболеваемостта от Covid-19 в Западна Европа няма да окаже отрицателно въздействие върху зимния сезон и ски ваканциите у нас. 
 
" Не се чака отменяне на ски почивки от задгранични туристи ", уточни пред шефът на Института за оценки и разбори в туризма Румен Драганов.
 
" Това беше и изказването на Глобалната асоциация на туроператорите. Те се обърнаха към държавните управления да не основават спомагателни проблеми също така, което е препоръчано като решение  зелен документ, съблюдаване на отдалеченост, миене на ръце и носене на маска. Т.е. другите ограничавания водят до тежки стопански последствия, тъй че се чака да не бъдат утежнявани, може в допълнение да се желае PCR тест, само че няма да има ограничавания в пътуванията ". 
 
Очаква се и мощен летен сезон през идната година, предвижда Румен Драганов.
 
Даниела Стоева, шеф на туроператорска компания, разяснява:
 
" Предварителният интерес от пазара в Германия е доста по-силен в упованията, в сравнение с предходната година по това време имахме упования за сегашния сезон ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР