Дългогодишният спортен журналист и автор на биографичната кника за Димитър

...
Дългогодишният спортен журналист и автор на биографичната кника за Димитър
Коментари Харесай

Спортен журналист за протеста срещу БФС: Полицията търсеше провокация

Дългогодишният състезателен публицист и създател на биографичната кника за Димитър Пенев - Иво Тонков, счита, че полицията е търсела провокация по време на митинга на футболните почитатели против управлението на БФС предишния четвъртък.

" По стичане на условия станах част от събитията. Бях в бара дружно с унгарци. Бях и на митинга преди този момент. Всичко беше наред, до момента в който не пристигна водното оръдие. Според мен се търсеше провокация от страна на полицията. Те сами го споделиха и се оплетоха в много неистини “, сподели пред БТВ Тонков.

Той бе безапелационен, че сред почитателите не е имало провокации. Между почитателите и полицията имало, когато пристигнало водното оръдие.

Спортният публицист описа, че преди полицията да влезе в бара няколко негови другари били вкарани на ръце – били бити и напръскани със сълзотворен газ. След като полицията влезнала в бара, почнала да крещи всички да излязат на открито с вдигнати ръце. „ Някои отнесоха палки без никаква причина “, сподели той. Униформените разпръснали едната част към „ Гурко “, а другата към „ Иван Вазов “.

По думите му когато стигнали до „ Шишман “ нямало къде да вървят, тъй като били блокирани от коли. Иво Тонков уточни, че лежали към 40 минути на земята. Докато били на земята полицията не правила нищо.

Според него полицията е направила, тъй че да слее агитките на ЦСКА и „ Левски “.

" Обичайна процедура е здравното на потърпевшите да се разминава с данните на Столична дирекция на вътрешните работи. Министерство на вътрешните работи лъжат, тъй като могат, тъй като е безнаказано и тъй като са причинители на закононарушение “, сподели от своя страна юристът Николай Хаджигенов.

По думите му Министерство на вътрешните работи никой не ги преследва и не ги санкционира. " Това лежане по очи на земята е тип мъчение “, уточни Хаджигенов.

Според него служителите на реда са свалили идентификационните си номера и са поставили маски, тъй като знаели, че ще нарушат закона.

Хаджигенов уточни, че казусът не бил в управлението на Министерство на вътрешните работи, а политически, тъй като същите униформени, които биели в този момент, биели и при Борисов. „ Не е допустима правосъдна промяна без да се реформира Министерство на вътрешните работи “, безапелационен бе юристът.

„ Истината ще я научим токова, колкото и на предходните митинги. Това е една повтаряща се скица, показваща мощен крах на системата на Министерство на вътрешните работи. Това е сериозен проблем в подготовката на чиновниците “, сподели доцент Милен Иванов, някогашен зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи.

Според него Министерство на вътрешните работи не е търсело провокация, като е сляло двете агитки на футболните клубове.

„ Феновете не са се били между тях. Основната експанзия беше против полицията “, сподели той. По думите му по закон би трябвало основният секретар да дава отговор за защитата на митинги.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР