Дългогодишният спортен директор на колоездачния отбор Инеос и основна фигура

...
Дългогодишният спортен директор на колоездачния отбор Инеос и основна фигура
Коментари Харесай

Спортният директор на колоездачния тим "Инеос" е починал от сърдечен удар

Дългогодишният състезателен шеф на колоездачния тим " Инеос " и съществена фигура зад триумфите на английския отбор Никола Портал е умрял във вторник следобед, оповестиха от тима. Французинът, който е на 40 години, е умрял ненадейно в дома си в Андора.

Новината беше публикувана в началото от " Гадзета дело Спорт ", след което " Инеос " потвърдиха.

" С голяма горест би трябвало да съобщим, че нашият обичан другар и сътрудник Нико Портал е умрял ненадейно в дома си ", написаха от " Инеос " на страницата си.

Кариерата на Портал като професионален колоездач продължи осем години. За последно той караше за " Скай " през 2010 година, в първата година, когато английският отбор влезе в международния тур. Тогава Портал приключи кариерата си точно поради кардиологични проблеми.

От 2011 година Портал зае управителен пост, а от 2013 година беше състезателен шеф за многоетапните надпревари и трите огромни обиколки. Той е най-младият състезателен шеф, извел тим до успех в Тур дьо Франс, като това се случи през 2013 година, когато Крис Фрум завоюва Тура за пръв път.

Портал беше считан за една от най-важните фигури в структурата на английския тим. Под негово управление бяха извоювани общо седем огромни обиколки в последните седем години.

" Винаги ухилен, постоянно радушен. Никога няма да те не помни ", написа Крис Фрум в " Туитър ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР