Дългогодишният общински съветник Владимир Кисьов напуска групата на „Съюз за

...
Дългогодишният общински съветник Владимир Кисьов напуска групата на „Съюз за
Коментари Харесай

Разпад в Съюз за Пловдив, Владо Кисьов става съветник от В...

Дългогодишният общински консултант Владимир Кисьов напуща групата на „ Съюз за Пловдив”, научи „ Марица”. Той е един от основателите на партията, чието лице до неотдавна бе някогашният регионален шеф Дани Каназирева. На 27 февруари обаче е подал заявление за овакантяване на Управителния съвет на Съюза.

Кисьов към този момент е написал заявление, че желае да напусне групата на " Съюз за Пловдив " в Общинския съвет и е направил действия да стане част от тази на Вътрешна македонска революционна организация. За изборите на 4 април той водеше листата на войводите в Пловдив област, като бе поканен в нея персонално от ръководителя Красимир Каракачанов като представител на гражданската квота.

" Смятам, че по този начин е почтено. Ако си бил лидер на листа на една партия, значи си съидейник с нейните членове и би трябвало да работиш с тях и за бъдеще ", разяснява Владимир Кисьов пред " Марица ". Той настоя, че ще продължи да работи за развиването на Пловдив и за бъдещето на България. Кисьов не изключи опцията в бъдеще да стане и член на Вътрешна македонска революционна организация, в случай че бъде поканен в организацията.

0ще преди изборите Владимир Кисьов бе част от нашия екип за вота на 4 април. Щом е напуснал „ Съюз за Пловдив”, може да стане част от нашата група, разяснява пред „ Марица” градският водач на Вътрешна македонска революционна организация Борислав Инчев. Той напомни, че националното управление от дълго време пое курс към отваряне на Вътрешна македонска революционна организация и прекосяването му към гражданска платформа. Според Инчев привличането на Кисьов в групата в Общински съвет е реализация на тази политика на локални равнище.

Кисьов посочи, че не е този той, който е почнал да люспи " Съюз за Пловдив ". В продължение на година и половина Дани Каназирева бе Областен шеф като персонален избор на премиера и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. После влезе в 45-ото Народно заседание като лидер на листата на ГЕРБ в Пловдив област. Тя би трябвало ясно да се дефинира каква е ", разяснява Кисьов.

Засега няма индикации Каназирева да поставя завършек на плана си. Слуховете обаче я пращат в новата Изпълнителна комисия на ГЕРБ и даже на мястото на Иван Тотев като регионален координатор за Пловдив. Преди време Каназирева отхвърли да отговори на въпрос на " Марица " връща ли се в ГЕРБ. Според закона за политическите партии, с цел да се случи това, тя би трябвало да напусне " Съюз за Пловдив " или да влее своя план в партията на Борисов.

Не съм чул Каназирева да е подавала молба за участие в ГЕРБ, разяснява пред " Марица " Стефан Дедев, ръководител на структурата на ГЕРБ в регион " Северен ". Именно в нея членуваше Каназирева, преди да напусне партията след гръмък скандал през 2010 година. Някоко пъти по-късно тя повтаряше, че е изключена от Цветан Цветанов, а не от Борисов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР