Дългогодишният кмет на район Студентски Петко Горанов се покайва: Допуснахме

...
Дългогодишният кмет на район Студентски Петко Горанов се покайва: Допуснахме
Коментари Харесай

Бюлетин | Покаяние в Малинова долина; Проект с 67 къщи в Банкя; Цените в София по квартали

Дългогодишният кмет на регион " Студентски " Петко Горанов се покайва: " Допуснахме да стартираме строителството в " Малинова котловина " без да е построена инфраструктурата, а трябваше първо най-малко 30% от нея да е подготвена ", споделя той в изявление за радио " Фокус ". Не изключва себе си от " обсега за тази неточност ". Резултатът от нея е, че в този момент новодомците в региона газят тиня, с цел да стигнат до входовете на жилищата си и това няма да се промени по-рано от пет-шест години.

Строителният бизнес " като един доста бързо разрастващ се нападателен бранш на нашата стопанска система навлезе доста стремглаво в региона ". Ние искахме " да се покажем положителни към него, тъй като създава артикул, основава претовареност и заплаща налози, само че това стана за сметка на новодомците в " Малинова котловина ", изяснява Горанов. Отбелязва, че тези проблеми са присъщи за множеството нови квартали зараждащи на голи територии, само че при друг метод е можело те да бъдат избегнати, въпреки че на никое място в страната това не се е случило.

При преизбирането си неотдавна е поел задължения в края на мандата " нещата да наподобяват много по-различно ", само че на процедура сега няма " никакви условия да обещае нищо ". " Нямам вълшебна пръчица, нямам бюджет, само че се надявам при новото политическо съставителство на Столична община на регионите да бъде делегиран бюджет ", с цел да можем да планираме и обещаваме година по година до края на мандата, споделя той.

Известно е, че " Малинова котловина " (бившите Драгалевски ливади) е от най-горещите строителни площадки в София и България. Предприемачите всеобщо се насочиха към региона, защото в един интервал Закон за устройство на територията не позволяваше да се строи, в случай че земята за улиците не е отчуждена (после това отпадна). В оня миг " Малинова котловина " имаше (и още има) проект по член 16, който към този момент беше направил отчуждаването и нещата изглеждаха оптимистично.
Реклама
Дълъг е очевидно пътят сред общински улици на хартия и общински улици на асфалт. И е необичайно какъв брой неточности би трябвало да се създадат, с цел да се осъзнае нещо близо до естествената логичност и от дълго време известно на доктрина: Верният метод е първо общината да построи инфраструктурата, а след това бизнесмените - постройките. Отделен е въпросът какъв брой време откакто се промени мисленето, ще се промени и практиката, и дали.

Пак по тематиката: Средната офертна цена в " Малинова котловина " през октомври-ноември е 1486 евро на кв. м и нараства минимално по отношение на същия интервал на предходната година, сочат данни на Ocenime.bg, каквито отсега нататък ще публикуваме всеки месец. За октомври-ноември - в края на бюлетина.

. За " Малинова котловина " - 2:54 - 7:24 мин.
НОВИ ПРОЕКТИ Най-големият жилищен план в Банкя планува 67 къщи . Строителството на къщи в този софийски регион до неотдавна не беше интензивно, само че плановете се усилват. Реклама НОВИНИ
Защо цените на жилищата още веднъж се повишават, макар по-високите лихви. The Economist. Факторите са повишеното значение на дома след пандемията, заемите с закрепени лихви и релативно положителното финансово положение на семействата.

Европейският ипотечен пазар е на път да регистрира най-бавния си ритъм на напредък от десетилетие насам, написа Financial Times., което е спад от 14-годишен връх от 5% предходната година. Предвижда се през 2025 година той да нарасне с 3.3%, а през 2026 година - с 3.2%.

Германски застрахователи, в това число Munich Re и Allianz, са отпуснали над 3 милиарда евро заеми на фалиращия австрийски заможен колос Signa, благосъстоятелност на милиардера Рене Бенко. Около 30% от средствата не са обезпечени,.

В България: Идеята данъчните оценки на парцелите да могат да се актуализират отпадна в Народното събрание..
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР