Дългогодишният бивш председателят на движение Русофили, а сега лидер на

...
Дългогодишният бивш председателят на движение Русофили, а сега лидер на
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата даде Николай Малинов на съд – изнасял държавни тайни

Дългогодишният някогашен ръководителят на придвижване " Русофили ", а в този момент водач на политическата партията " Възраждане на отечеството " –Николай Малинов, е даден на съд от Специализираната прокуратурата за шпионство и изнасяне на държавни секрети. Държавното обвиняване разгласява известие, в което написа, че е импортиран обвинителен акт в Специализирания съд против " политически водач с букви Н.М., който се е сложил в услуга на непозната организация ".

Междувремено Малинов се явява на парламентарните избори на 11 юли като част от коалиция " Ляв съюз за чиста и свята република " дружно с някогашния министър председател от Българска социалистическа партия Жан Виденов.

От прокуратурата оповестяват, че в хода на следствието са извършени голям брой процесуално-следствени дейности - разпит на очевидци, претършуване, изземване и персонален обиск, направени са две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на материалните доказателства, събрани са информации и документи.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.

През 2019 година Малинов беше задържан за шпионаж. След като беше пуснат от ареста, ръководителят на " Русофили " отиде в Москва, с цел да бъде награден персонално от президента Владимир Путин с медал. През февруари 2020 година името на Малинов изскочи още веднъж около шумното блокиране от Съединени американски щати на българския арбитър Андон Миталов поради корупция. Миталов е магистратът, който пусна обвинявания в шпионаж Николай Малинов да пътува до Москва за срещата с Путин. Самият Малинов тогава отхвърли да познава съдията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР