Дългогодишния шеф на БНТ Вяра Анкова ще поеме стратегическото ръководство

...
Дългогодишния шеф на БНТ Вяра Анкова ще поеме стратегическото ръководство
Коментари Харесай

Вяра Анкова става шеф на новините в Нова телевизия

Дългогодишния началник на Българска национална телевизия Вяра Анкова ще поеме стратегическото управление на новинарския екип на Нова телевизия и ще дава отговор за развиването на новините, осведомителните излъчвания и публицистичните стратегии на малкия екран от 9 октомври 2017 година, оповестиха от частната медия.

Като общоприет шеф „ Информация “ и член на мениджърския съвет, тя ще продължи ползотворната работа по по-нататъшното одобряване на лидерската позиция на новините и публицистиката на медията, показват от там.

 „ Щастливи сме, че в Нова Броудкастинг Груп идва ефирен управител с дългогодишна и богата експертиза в областта на новините и настоящата информация. Вяра Анкова е публично приета персона с извънредно високи професионални стандарти. Вярвам, че с нейния 26-годишен ефирен опит ще въодушеви екипа на Новините на NOVA и дружно ще продължат бъдещото развиване на медията като водач в новините и настоящите стратегии ”, съобщи Силва Зурлева, член на Борда на шефовете на Нова Броудкастинг Груп.

„ Да стана част от водещата комерсиална телевизия и най-голямата мултиплатформена медийна група в България е огромна отговорност за мен. В наши дни публицистите са сложени пред доста сложни задача – една от тях да отсеят достоверната от недостоверната информация, и да подсигуряват на феновете справедливи вести. Вярвам, че с опита си ще допринеса за усъвършенстването на този развой, поддържайки положителния имидж, който новините и настоящите излъчвания на NOVA към този момент имат. За мен е наслаждение да се причисля към един екип, който е потвърдил опциите си през годините. Вярвам, че дружно ще работим в посока одобряването на NOVA телевизия като желан източник на информация на всички вероятни платформи в портфолиото на компанията ”, разяснява Анкова. В края на август тя сдаде директорския пост в Българска национална телевизия на спечелилия състезанието за мястото Константин Каменаров. Анкова изкара допустимите два поредни мандата отпред на публичната телевизия

Вяра Анкова стартира кариерата си през 1991 година в отдел „ Обмен за чужбина ” на Българска национална телевизия, след което минава в съботно-неделния утринен блок като кореспондент и редактор на известното предаване „ Добро утро ”. Три години по-късно става водещ на централната емисия „ По света и у нас ”. От 2004 година до  2010 година е шеф на „ Новини и настоящи излъчвания ” към дирекция „ Информация “ на Българска национална телевизия. Същата година става 21-вият Генерален шеф на Националната телевизия, а през 2013-а година е избрана отново на тази позиция за втори мандат.

Вяра Анкова е приключила Софийския университет „ Св. Св. Климент Охридски ” със компетентност Английска лингвистика. Има специализация по публицистика в Съединени американски щати, както и в английската медийна мрежа BBC. Била е задграничен специализант на CNN и е правила репортажи за програмата „ World Report ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР