Дългогодишна свада между бивши свати от Старо Железаре приключи в

...
Дългогодишна свада между бивши свати от Старо Железаре приключи в
Коментари Харесай

Обрат! Осъдиха за клевета „пребитата” леля Стефана от Старо Железаре

Дългогодишна кавга сред някогашни свати от Старо Железаре завърши в съда. Известната жителка на хисарското село - Стефана Господинова, за която " Ню Йорк таймс " писа, бе наказана за клюка да заплати на Мария Карамфилова сумата от 7500 лв..

Припомняме, че преди две години 68-годишната тогава Стефана бе призната в болница с голям брой пострадвания. Пред медиите синът й Ненчо Господинов описа, че известната му майка е нападната, до момента в който продавала на спонтанната сергия пред къщата си лична зеленчукова продукция. Той твърдеше, че Стефана е бита от Мария Карамфилова – майка на някогашната му брачна половинка. По думите му след развода двете се карали непрекъснато. А във въпросния ден Мария се доближила към сергията на майка му и почнала да се разправя. Господинова й споделила да си продължава по пътя. " Онази я повалила на земята и почнала да я постанова със стола. Счупила в главата й хурката за предене на вълна ", описа тогава синът. Мария била придружавана от още две дами, които станали очевидци на случилото се.

В хода на делото в Пловдивския областен съд обаче излиза наяве, че нещата не стоят тъкмо по този начин. И че първа до физическа разпра е пристъпила майка му. Всичко почнало, откакто трите дами минали около сергията на Стефана и една от тях бутнала част от изкараната селскостопанска продукция, която се разпиляла. Затова бил подаден сигнал до кмета на селото, който им отправил предизвестие.

Час и половина по-късно трите още веднъж минали пред дома на Стефана. Виждайки ги, тя почнала да наскърбява Мария и да я удря с дървената хурка. Останалите се намесили, настанала блъсканица, Карамфилова взела хурката от ръцете на някогашната си сватя и също почнала да я постанова. Господинова се свлякла на земята, заобиколена от останалите.

Впоследствие Ненчо Господинов подава сигнал в полицията за нанесен побой на майка му. И на Мария, и на Стефана са направени съдебномедицински експертизи, които са открили голям брой пострадвания.

Заключението на съда е, че в действителност Стефанка е почнала спора, а Мария се е защитавала. Също по този начин е споделила нещо унизително за достойнството и достолепието ѝ, освен това обидата е нанесена на обществено място. Затова и е наказана да заплати обезщетение.

Решението не предстои на обжалване и протестиране.

На фотографията: Мария Карамфилова
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР