Дълго чаканата от брокерите Единна Мултилистинг система LARIS MLS бе

...
Дълго чаканата от брокерите Единна Мултилистинг система LARIS MLS бе
Коментари Харесай

Общи правила за брокерите с новата Мултилистинг система

Дълго чаканата от брокерите Единна Мултилистинг система LARIS MLS бе показана през вчерашния ден в зала „ Париж " на „ Гранд Хотел Пловдив ”.

Събитието събра стотина брокери от Пловдив. Презентацията съчета теорията с практическо образование, а брокерите се срещнаха с техническите параметри, изискванията за прилагане, професионалните правила за присъединяване и метода на работа с платформата.

Различното е, че с Мултилистинг (Multiple Listing Service) продажбата на един парцел става с посредничеството на повече брокери, стана ясно по време на събитието. Накратко схемата е следната: един брокер подписва контракт за изключителни права, а останалите брокери му сътрудничат - по този начин договорката се осъществя при допустимо най-хубави условия. По този метод MLS сплотява брокерите към етичен кодекс и общи правила на работа, което дава редица преимущества, както за продавачите и купувачите, по този начин и за самите брокери, които в тази ситуация имат вътрешна система за надзор на договорите и информацията в MLS. В същото време брокерите имат непрестанен продан на информация между тях в действително време посредством специфичен програмен продукт.

На събитието Ирена Перфанова, зам.-председател на УС на НСНИ, и Маноела Маргаритова от Мапекс АД показаха главните преимущества на изключителното посланичество в връзките брокер-клиент и обясниха многочислените функционалности на Laris MLS, като направиха практическа проява на работата със системата.

На срещата дискутираха по тематики, свързани със собствеността, регулацията, Общ устройствен план, параметрите на застрояването, както и услуги, свързани с подкрепяне на процеса по ходатайство при брокерските услуги. Председателят на УС на НСНИ Добромир Ганев описа, че пазарът сега се отличава със забавящ се растеж на цените на жилищни парцели, спад в размера на покупко-продажбите и висока строителна интензивност на жилищни планове. В огромните градове като София, Варна, Пловдив и Бургас пазарът е постоянен и жилищното строителство е в напредък. Причината е в дейните миграционни процеси, както и в забележителните стопански несъответствия в другите региони в страната, сподели още шефът на НСНИ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР