Дългата колона от блокирани камиони с хуманитарна помощ от страната

...
Дългата колона от блокирани камиони с хуманитарна помощ от страната
Коментари Харесай

Морално безобразие: ООН се възмути от блокирането на 7000 камиона с помощи за Газа

Дългата колона от блокирани камиони с филантропична помощ от страната на Египет на границата с линията Газа, където хората гладуват, е морално безобразие . Това съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш по време на посещаване на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рафах ", оповестява " Ройтерс ".

Време е Израел да поеме " стоманен ангажимент " за безграничен достъп до филантропични артикули в цяла Газа, настоя той. Шефът на Организация на обединените нации прикани и за неотложно филантропично преустановяване на огъня и за освобождение на израелските заложници, арестувани в палестинския анклав.

Той увери, че Организация на обединените нации ще продължи да работи с Египет за " усъвършенстване " на потока от помощ към Газа.

" От този пункт виждаме съкрушеното сърце и жестокостта на всичко това. Дълга колона от блокирани камиони за помощ от едната страна на портите, дългата сянка на глада от другата ", уточни Гутериш на граничния пункт.
 Нетаняху към Блинкън: Израел ще продължи самичък в Рафах, без значение от натиска
Нетаняху към Блинкън: Израел ще продължи самичък в Рафах, без значение от натиска

Израел твърди че има проект за евакуация на цивилни преди нахлуване

" Това е повече от трагично. Това е морално безсрамие ".

Посещението на Гутериш идва в миг, когатода пропуща повече филантропична помощ в Газа, която е опустошена от над 5-месечната война сред Израел и " Хамас ".

Израел заплашва да стартира в южната част на анклава, тъкмо до границата с Египет, макар интернационалните апели против сходна офанзива.

По-голямата част от 2,3-милионното население на Газа е потърсила леговище към Рафах. Въпреки че изискванията са по-лоши в северната част на линията, тежкото състояние на цивилните на цялата територия се утежни внезапно след експлоадирането на спора.

Преди визитата си на границата, където се срещна с филантропични служащи на Организация на обединените нации, Гутериш кацна в Ал Ариш в северната част на Синай в Египет, където се доставя и складира огромна част от интернационалната помощ за Газа.
 Доставките на филантропична помощ за Газа още веднъж са прекратени
Доставките на филантропична помощ за Газа още веднъж са прекратени

Организация на обединените нации предизвестява, че цивилните са пред " неизбежен риск да умрат от апетит "

Регионалният шеф Мохамед Шуша заяви, че към 7000 камиона чакат в Северен Синай, с цел да доставят помощ за Газа, само че процедурите за инспекция, изисквани от Израел, затрудняват придвижването.

Гутериш посети и болница в Ал Ариш, където се лекуват палестинци, евакуирани от Газа.

Тъй като очакванията за помирение в Газа по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан избледняха и филантропичната обстановка в Газа стана още по-отчайваща, Съединените щати и други страни

Хуманитарните експерти обаче настояват, че единствено към една пета от нужното количество помощи е достигнало Газа и единственият метод да се посрещнат потребностите, е бързо да се ускорят сухопътните доставки.
 Организация на обединените нации: Ограниченията на Израел върху помощта за Газа може да са военно закононарушение
Организация на обединените нации: Ограниченията на Израел върху помощта за Газа може да са военно закононарушение

Настроенията против дейностите на израелската войска ескалират в международен мащаб
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР