Дълга опашка се изви от рано сутринта пред Природонаучния музей.

...
Дълга опашка се изви от рано сутринта пред Природонаучния музей.
Коментари Харесай

Опашка от желаещи да станат горски детективи се изви пред Пр...

Дълга опашка се изви от рано сутринта пред Природонаучния музей. Деца и родители чакаха какви ще бъдат този път изненадите, които са им подготвили уредниците от музея за следващия  „ Детски уикенд “.



„ Подготвили сме разнообразни „ задачки-закачки “. Те са под формата на проби за посетителите от всички възрасти, споделя Аглика Панайотова, организатор в музея. В зала „ Птици “ децата могат да се възползват от интеративните таблети и да научат местообитанията на избрани типове птици. Другата задачка е в зала „ Ботаник “. Там се влиза в „ същинска гора “,  където децата могат се превъплатят в горски детективи, търсейки по скица – лабиринт разнообразни растения и животни. В същата зала по-големите възпитаници, търсят и се учат да разпознават отровните гиби и техните двойници. Научават кои разстения от кой тип са, къде виреят и по какъв начин да ги разпознават. 

Традиционно максимален интерес в малчуганите предизвикваха динозаврите, голямото многообразие от риби в аквариума и залата, в която се потапяха в тайните на другите плаети и космоса.



Всички справили се със дилемите, в това число и възрастните, откакто показват теста, получават премия полускъпоценен минерал. „ За най-малките, които не могат да четат и пишат сме подготвили листове с рисунки на предпазени растения, които да оцветяват с флумастери или цветни моливи “, споделя госпожа Панайотова.

Регионалният природонаучен музей в Пловдив провежда за следващ път празник за малчуганите " Детски уикенд " Посетителите ще се потопят в  най-богатия аквариум в страната с едни от най-интересните риби в света и ще се допрян до екзотичния свят на влечугите и земноводните в терариума.

 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР