Дълга нощ на преговори предстои в Берлин между консервативния блок

...
Дълга нощ на преговори предстои в Берлин между консервативния блок
Коментари Харесай

Нощ на дългите ножове в Германия

Дълга нощ на договаряния следва в Берлин сред консервативния блок на Ангела Меркел, Свободните демократи и Зелените за сформиране на съдружно държавно управление на Германия. До сутринта трите обединения би трябвало да реализират кардинално съглашение по другите политики, с цел да може Меркел да стартира четвъртия си Канцлерски мандат преди Коледа.

 © Българска телеграфна агенция
Цял ден консерваторите, демократичните Свободни демократи и Зелените продължиха в разнообразни формати почналите преди 3 седмици проучвателни договаряния. А довечера се събират и водачите на трите обединения, които се пробват да сформират коалиция. Ангела Меркел призна, че има доста разнопосочни позиции, само че изрази убеденост, че компромис е вероятен.
Ангела Меркел, канцлер на Германия и водач на ХДС: " Днес е денят, в който би трябвало да се сложим взаимно в ситуацията на другите. Да си зададем въпроса какво е значимо за тях. Ако успеем да го създадем, а аз имам вяра, че можем, изходът от договарянията ще е позитивен. "
Сред най-спорните тематики е мигрантската политика. Баварският Християнсоциален съюз упорства Меркел да наложи предел за приемане на до 200 хиляди души годишно. Зелените обаче са срещу. И не желаят да отстъпват, откакто към този момент се съгласиха да отпаднат две основни техни обещания на изборите - до 2030 година да бъдат спрени електроцентралите на въглища и фрапантно орязан броят на колите, които се движат с дизелово гориво.

Клаудия Рот, Съюз 90/Зелените: " Наистина се опитахме да изградим мостове във всички сфери. Но и районната баварска партия също би трябвало да прояви еластичност. "
" Нощ на дългите ножове " нарекоха немските медии последния опит за триумф на проучвателните съдружни договаряния. Никой от участниците в тях няма интерес от неуспех, защото социолозите предсказват при повторни избори популистката " Алтернатива за Германия " да реализира още по-силен резултат от близо 13-те %, които завоюва през септември.

 Приключват договарянията за нова ръководеща коалиция в Германия Приключват договарянията за нова ръководеща коалиция в Германия
Тази вечер завършват договарянията за нова ръководеща коалиция в Германия, според крайния период, подложен от канцлера Ангела Меркел. Трябва да се изг...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР