Дълбоководният изследовател д-р Дейвид Гало заяви, че спасяването на изчезналата

...
Дълбоководният изследовател д-р Дейвид Гало заяви, че спасяването на изчезналата
Коментари Харесай

“Въздухът ще свърши в 14:08 ч.“: Кислородът в “Титан“ е все по-малко, а спасяването ще отнеме часове

Дълбоководният откривател доктор Дейвид Гало съобщи, че спасяването на изчезналата в Атлантическия океан подводница ще отнеме часове, откакто бъде открита. А намиращите се в нея пасажери няма да устоят още дълго, тъй като съгласно изчисленията въздухът им ще свърши в 14:08 минути (българско време), написа БГНЕС.

На фона на тези опасения обаче бе доказано, че шумовете, които бяха чути през вчерашния ден за първи път, се повтарят на всеки половин час.

" Три разнообразни самолета ги чуха в датчиците си едновременно и това продължава повече от два дни. Не се сещаме за доста неща в естествения свят, които биха могли да вършат това на всеки 30-минутен цикъл. На този стадий би трябвало да приемем, че това е подводницата, и да се придвижим бързо до това място, да я локализираме и да спуснем там роботи, с цел да проверим дали е там. Те би трябвало да са изцяло подготвени, тъй като локализирането ѝ и извеждането ѝ на повърхността ще отнеме известно време… часове. В момента ни би трябвало знамение, само че чудеса се случват ". Това сподели дълбоководният откривател.

Снимка: БГНЕС

Той съобщи през днешния ден в предаването " Добро утро, Англия " по ITV: " Може би преди два дни вярата ми бързо се изпаряваше, само че по-късно се появиха тези шумове и наподобява, че те имат източник, действителен и повторяем. Ще забележим по какъв начин ще се развие това, само че всичко се случва доста бързо, тъй че сме в конкуренция с времето “.

Плавателният съд, наименуван " Титан ", изгуби връзка с туроператорите в неделя следобяд, до момента в който се намираше на към 435 благи южно от Сейнт Джонс, Нюфаундленд, по време на корабоплаване към " Титаник " край крайбрежията на Канада.

Снимка: БГНЕС

Бреговата защита на Съединени американски щати, организацията, която координира избавителната задача за изчезналия подводен уред " Титан ", разгласява нова карта, показваща схемата на координираните старания за търсене. Районът на търсене към този момент е уголемен до към 14 000 кв. благи.

В актуализацията се показва също, че няколко други средства се активизират, с цел да оказват помощ във все по-отчаяното търсене. Сред тях са канадският CGS Ann Harvey, още веднъж канадският CGS Terry Fox, моторният транспортен съд Horizon Arctic (ROV) и френският проучвателен транспортен съд L`Atalante (ROV).
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР