Дълбоко под дебелия лед на Гренландия лежи лабиринт от тунели,

...
Дълбоко под дебелия лед на Гренландия лежи лабиринт от тунели,
Коментари Харесай

Американските тайни ядрени тунели под леда на Гренландия СНИМКИ

Дълбоко под дебелия лед на Гренландия лежи лабиринт от тунели, които в миналото са считани за най-безопасното място на Земята при положение на война.

Първоначално основан по време на Студената война, планът Iceworm е проекта на Съединени американски щати да съхранява стотици балистични ракети в система от тунели, наречена „ Camp Century “.



Строителството стартира през 1959 година и се счита, че американските военни началници са се надявали да стартират нуклеарна офанзива против Съветския съюз по време на разгара на напрежението от Студената война.

Но по-малко от десетилетие откакто е издигната, базата е изоставена през 1967 година, защото откривателите схващат, че ледникът се движи.



Сега още веднъж погледът се отмества към замръзналите тунели заради напрежението по света, по отношение на терзанията за трета международна война.

Подземната трикилометрова мрежа от тунели обитава лаборатории, магазини, кино, болница и място за настаняване на стотици бойци.
А войната е в челните редици на съзнанието на доста британци, защото висшият боен шеф на страната неотдавна предизвести, че цивилни може да бъдат наборни при положение на война с Русия.

В тирада военачалник сър Патрик Сандърс сподели, че Обединеното кралство е извънредно незадоволително оборудвано за водене на сходна война и сподели, че държавното управление може да се наложи да активизира нацията и да стартира да образова цивилна войска.



Но ледената площадка в Гренландия не е лишена от рискове – тя продължава да съхранява нуклеарни боклуци.

Предполагайки, че мястото ще остане замразено вечно, американската войска отстрани нуклеарния реактор, конфигуриран на място, само че разреши отпадъците – еквивалентни на масата на 30 самолета Airbus A320 – да бъдат заровени под снега.

Има и други обекти по света, които също биха могли да служат като леговище при положение на Трета международна война.
Зловещите предизвестия от Русия, ракетните удари в Близкия изток, безпокойството в Китай и напрежението, провокирано от спора Израел-Хамас, водиха света в нова епоха на интернационалните връзки.

Wood Norton е мрежа от тунели, минаваща надълбоко в гората на Уорчестършър, в началото закупена от BBC по време на Втората международна война при положение на рецесия в Лондон.



Питърс Маунтин във Вирджиния, Съединени американски щати, служи като един от няколкото секрети центъра, известни също като планови офиси на AT&T (Американски мултинационален телекомуникационен холдинг), които са от значително значение на Съединени американски щати.

По-на север в щатите, планинския комплекс Raven Rock, Пенсилвания е база, която може да побере до 1400 души.

А планинският комплекс Шайен в окръг Ел Пасо, Колорадо, е под земята комплекс, който се гордее с пет камери от резервоари за гориво и вода – а в една секция даже има подземно езеро.



Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР