Дълбоки необезопасени шахти, липса на заграждения и невъзможен достъп до

...
Дълбоки необезопасени шахти, липса на заграждения и невъзможен достъп до
Коментари Харесай

Сигнал: Преминаването през гара Подуяне е опасно

Дълбоки необезопасени шахти, липса на заграждения и неосъществим достъп до пероните. Това е ситуацията на гара Подуяне, откогато там тече реорганизация.

Опасното е, че градежът се прави, до момента в който потокът от пасажери не стопира. Мястото е рисково за всеки пътник или минаващ през региона на гарата.

На пасажерите им се постанова да чакат навън, защото се отстранени козирките на работещите два перона.

Освен архитектурен монумент гара Подуяне е и една от най-важните в София. Обслужва маршрута София – Пловдив. Най-натовареното направление в страната, по което годишно употребяват над 1 млн. пасажери.

Реконструкцията на подлеза и самата линия обаче се бавят, в случай че се има вяра на осведомителните табели. Според тях ремонтът е трябвало да завърши до февруари тази година.

В момента служащи и пасажери съвсем се прескачат. Качествени заграждения или табели, които да попречват достъпа на външни лица до градежа, на процедура няма.

На фотоси от наш фен се виждат и асансьорните шахти, които зеят. Днес към този момент са обезопасени, само че цялостни с отпадъци и вода.

Липсата на осведомителни табели обърква пасажерите. Ако въпреки всичко се ориентират, достигането на перона не е лесна работа – минава през спонтанен мост.

На перона вниманието също би трябвало да е изострено за висящи кабели и предмети. По земята пък има изостанали стоманени детайли.

Инж. Пламен Митов, началник на плана, твърди, че просрочие на ремонта няма. По думите му първият коловоз с прилежащия първи перон би трябвало да е подготвен до 10-15 март 2022 година, а цялостният ремонт би трябвало да завърши август 2023 година

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР