Дактилоскопичните сензори са присъщи за смартфоните, където те пречат на

...
Дактилоскопичните сензори са присъщи за смартфоните, където те пречат на
Коментари Харесай

Canon иска да вгражда дактилоскопични сензори във фотоапаратите и обективите

Дактилоскопичните датчици са присъщи за смарт телефоните, където те пречат на потреблението на апаратите от външни лица и понижават привлекателността на смарт телефоните за крадците. От компанията Canon обаче излязоха с концепцията да разпространят тази процедура и във фототехниката . Японският производител е подал поръчка за патент, в която е разказана интеграцията на дактилоскопични датчици във фотоапаратите и обективите .

По замисъла на изобретателя, резултатите от разпознаването можете да ги употребявате освен за отключване, само че и за избор на избрана функционалност. В този случай, датчикът играе ролята на програмируем бутон, предназначението на който зависи от това с кой пръст потребителя „натиска“.

Другото приложение на създаването е обвързвано с опцията да регистрирате в камерата няколко потребителя и автоматизирано да се задействат настройките, съответстващи за този, който сега употребява фотоапарата.

Както нормално, в такива случаи към момента липсва информация дали създаването ще бъде въплътена в продуктите на Canon и в случай че да — по кое време.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР