Дъждовна събота сутрин. В близост до центъра за кръвопреливане на

...
Дъждовна събота сутрин. В близост до центъра за кръвопреливане на
Коментари Харесай

Готова съм да дам всичко. Хиляди хора даряват кръв, за да помогнат на жертвите на терористична атака

Дъждовна събота заран. В непосредственост до центъра за кръвопреливане на Шаболовка има голяма опашка, дълга стотици метри. Опашката се движи много бързо, само че в това време и пораства - идват все нови хора.

Някои пристигнаха с одеяла, други държаха термоси в ръцете си. Ухае на кафе. Доброволци се суетят в близост и раздават сладки и парещ чай.

„, споделя младото момиче на съседа си. „

В диалога се включва мъж на към тридесет и пет години. Има още един мотив за терзание: закусил е щедро - ще му вземат ли кръв?

„ споделя лекарят - доброволец Виктория Полунина пред IA Regnum.

Тя постоянно подарява кръв в продължение на доста години поред. Последният път беше през февруари, тъй че в този момент не е допустимо. Момичето схванало, че трябват доброволци – колкото повече, толкоз по-добре. Пристигнах в донорския център на Шаболовка за откриването. Но даже тогава до входа имаше огромна опашка.

Виктория се притеснява, че центърът просто не е подготвен да одобри толкоз доста хора - потенциалът няма да го разреши. Пристигна и спомагателен мобилен екип, само че отново мъчно ще одобри всички.

„ Кръв постоянно е нужна. Вчерашната обстановка за следващ път сподели, че всеки човек, в случай че е здрав, може и би трябвало да отиде и да подари кръв. Не е наложително да се случи покруса ”, споделя доброволецът.

Кошмарният ден

Вечерта на 22 март, преди концерта на групата " Пикник ", в постройката на Crocus City Hall покрай Москва избухна пукотевица. В постройката нахлуха хора в камуфлаж и откриха огън с автомати, след което избухна детонация, породи пожар на покрива на постройката.

Следственият комитет на Русия заяви, че броят на жертвите на терористичната офанзива е повишен до 133. Образувано е наказателно дело за терористична офанзива.

Сутринта на 23 март силите за сигурност задържаха терористите в региона на Брянск, близо до границата с Украйна. Появиха се фрагменти от разпитите, като един от мъжете призна, че са му били обещани 500 хиляди рубли за осъществяване на терористичната офанзива. Предполагаемият водач на групата описа по какъв начин са си търсили работа и са получили предложение да печелят пари, като убиват хора.

В послание към руснаците президентът Владимир Путин разгласи 24 март за ден на народен печал. Държавният глава даде обещание да се окаже държавна помощ на всички близки и родственици на починалите и ранените.

Нека запомним този ден вечно “

От ранната заран на събота, 23 март, хората в Москва и Московска област всеобщо идват да дарят кръв.

„ споделя Елена, застанала на опашка.

Тя беше безусловно на седем метра от помещението за взимане на кръв. Трудно сдържайки сълзите си, тя прибавя, че е подготвена да подари всичко, което може да бъде потребно: кръв, тромбоцити, плазма...

Нейният сателит, млад мъж, кръводарява постоянно. декларира той.

Трансфузионният център на Шаболовка е препълнен и гръмък. Някои се записват, други към този момент потеглят с ваучер за обяд. Гледаме в офисите - няма къде ябълка да падне. Един излиза, двама влизат. Работата е в разгара си.

„ “, споделя двойка, мъж и жена, пред сътрудник на Regnum, застанала пред един от офисите.

Те са на опашката близо четири часа. Но даже и не мислеха да си потеглят. Още повече, че им остават да чакат още не дълго - съдейки по скоростта на придвижване, не повече от половин час.

На улицата покрай постройката има шумна група момчета. Те се оказват студенти от MГИМО и РАНХиГС. Ярослав е избутан напред, с цел да беседва с ИА Regnum.

„ Веднага щом прочетохме новината, с приятелите ми незабавно разбрахме, че би трябвало да сме тук. Нямаше различен избор. Сега разбираме, че ще помним този ден вечно. Това е освен ден след ужасна покруса, само че и ден на национално единение ”, споделя бъдещият посланик.

Приятелите му прибавят, че обстановката за следващ път сподели: нашите хора са подготвени безусловно да се притекат на помощ на другите в сложни моменти.

Хора от цяла Русия

В кръвния център " Гаврилов " в Царицино към обяд виждаме същата картина като на Шаболовка. Гигантска опашка, одеяла на раменете, отворени чадъри и облечени дъждобрани. Стъпка по стъпка хората дружно се доближават до заветните кабинети.

В самото начало на опашката е Екатерина. Тя е стояла там, споделя тя, към три часа. Но не съжалява ни минимум.

„ съумява да каже тя, прекрачвайки прага на офиса.

Идваха освен московчани. На опашката има хора от Краснодар, Твер, Санкт Петербург, Белгород и Донбас.

„ споделя Людмила Ивановна, пенсионерка от Донецк.

Мнозинството на опашката край центъра са младежи.

Студентите от Руския държавен юридически университет чакат другарите си да дойдат: „ Искахме да идем дружно “. При това единствено част от групата пристигна тук, изясняват момчетата. Мнозина, на които им беше по-удобно да стигнат до там, отидоха в Шаболовка.

„ споделя едно от момчетата.

Всеки е добре пристигнал в центровете за кръводаряване. Те ще работят в интензивен режим толкоз дълго, колкото е належащо.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед525578Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед156230Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед28955Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед23265Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед29032Проф. Нина Дюлгерова: Световното задкулисие няма народност, няма вяра - има интересиАлтернативен Поглед525578Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед166261Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед156230Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед133853Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед130036Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев12039„ Юмрукът “ на патриарх Неофит - Втора част
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР