Дъждът и лошото време не спряха родителите, които отново излязоха

...
Дъждът и лошото време не спряха родителите, които отново излязоха
Коментари Харесай

Въпреки срещата с Борисов вчера, протестите за новата детска болница продължават

Дъждът и неприятното време не стопираха родителите, които още веднъж излязоха пред Министерския съвет с искане за модерна детска болница. Демонстрацията стартира към 17.30 ч. Десетки се събраха на Ларгото, с цел да припомнят още веднъж, че най-важни би трябвало да са децата - бъдещето на България.

Събирането на хората през днешния ден стана макар вчерашната среща на ангажираните с идеята за болничното заведение. Основното искане още през цялото време е да не се построява лечебно заведение върху скелето в двора на "Александровска болница ", а да се направи напълно нов план. Премиерът Бойко Борисов увери, че по този начин и ще стане.

Борисов към протестиращи за детската болница: Събаряме остарялата сграда и строим нова

"С доста обич желаеме да създадем новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да създадем, и златна да я създадем тази болница, постоянно ще има недоволни от нея. Затова взехме решение да я съборим остарялата постройка, само че мястото е доста положително място в клъстер от други лечебни заведения, в паркова среда ", съобщи през вчерашния ден той.

Кремена Кунева, основател на акцията #ЗаДоброто, която моли за съвременна болница, съобщи, че вчерашната среща с Борисов е първа стъпка към на-важната цел. Макар да съобщи, че това е бил „ много мощен ден, ден за наслада, тъй като беше извоювана една от първите борби “, Кремена Кунева подсети - да се събори остарелият градеж е единствено началото, най-важното е - актуалното опазване на здравето на децата ни.

Продължава и събирането на подписи за новата детска болница.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР