Дъга от емоции и смях на корем ще предложи постановката

...
Дъга от емоции и смях на корем ще предложи постановката
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив: Каним ви на „Вечеря с приятели“ 

Дъга от страсти и смях на стомах ще предложи постановката „ Вечеря с другари “, която ще се играе довечера от 19 часа в Градския дом на културата „ Борис Христов “ в Пловдив.

Авторът ѝ Доналд Маргулис споделя историята на две другарски фамилии, който са изправени пред екзистенциалния въпрос - по какъв начин да продължим живота си, в случай че всекидневието е победило над възприятията? Разбира се, че няма еднопосочен отговор.

Всеки има право да постъпи както откри за добре. Едни избират “свободата”, други избират “да носят кръста”, а трети... ”тръгват на уроци по пиaно”. Като се замисли човек, в това има и нещо смешно, и тъжно, каквато е и пиесата на Маргулис “Вечеря с приятели”.

Режисьор на постановката е опитният проф. Ивайло Христов, а преводът е на Златна Костова, която вдъхна живот и разпространява сериала „ Ало, ало “ на родна територия. Главните функции са поверени на четирима любимци на публиката -Мария Сапунджиева, Кристина Янева, Ненчо Илчев и Асен Блатечки.

В рамките на 2 часа те ще преведат феновете през прочувствен ураган и ще ги накарат дълго след края на постановката да приказват за нея, да разсъждават по сериозните и безконечни тематики за самотата, за това по какъв начин се усеща човек в обществото, по какъв начин да откри сили и ентусиазъм да гледа на индивида до себе си по същия метод, по който е гледал през сантименталния интервал от връзката им.

Режисьорът проф. Ивайло Христов познава извънредно добре Асен Блатечки и Ненчо Илчев още от студентските им години, а по време на този театър работи с Мария Сапунджиева за първи път. Премиерата на спектакъла се състоя на софийска сцена през юни 2018 година. Дни по-късно се трансформира в шлагер и до ден сегашен продължава да изпълва театралните салони в цялата страна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР