Дафиновият лист е ароматна подправка, традиционно използвана в индийската кухня.

...
Дафиновият лист е ароматна подправка, традиционно използвана в индийската кухня.
Коментари Харесай

Подправката, която е задължителна за всеки човек с диабет

Дафиновият лист е ароматна фалшификация, обичайно употребена в индийската кухня.

Според изследване, оповестено в списание Clinical Biochemistry and Nutrition, в случай че това лечебно растение се приема в доза от 1-3 гр/ден в продължение на 30 дни може да редуцира рисковите фактори за диабет и сърдечни болести, а също по този начин и да помогне за управление равнищата на кръвната захар при диабетици.

Дафиновият лист е богат на фитохимични съединения като танини, флавоноиди, флавони, линалоол, евгенол, антоцианини и метил чавикол. Съдържа също лимонена киселина, алкалоиди, етерични масла, тритерпеноиди и танатна киселина (основният овкусител и благоуханен сътрудник в дафиновия лист), написа електронното издание boldsky.com.

В него се съдържат още витамин А, протеини, желязо, витамин С, калций, калий, диетични фибри, магнезий, калий, фосфор, натрий, мед, цинк, селен, манган и фолиева киселина. 

Ето какви са изгодите му за диабетиците

1. Може да увеличи HDL или " положителния " холестерол

Проучване потвърждава, че дафиновите листа могат да оказват помощ за понижаване на равнищата на глюкоза в кръвта, LDL или неприятния холестерол и равнищата на общия холестерол и да покачат равнищата на HDL при диабетици. Това се дължи на съществуването на съединения като флавоноиди.

Билката оказва дълготраен резултат върху равнищата на глюкозата, който продължава 10 дни след прекратяване на нейния банкет.

2. Може да понижи гликемичния отговор

Гликемичният отговор се отнася до резултата на избрана храна върху кръвната захар, който се демонстрира след нейната консумация.

Добавянето на дафинов лист или неговата прахообразна форма към хранителни артикули може да помогне за ръководството на диабета или за предотвратяването му.

3. Може да насърчи производството на инсулин

Свободните радикали в тялото могат да причинят увреждане на бета-клетките на панкреаса и да доведат до хипергликемия. Панкреасът е виновен за производството на инсулин, който оказва помощ за ръководството на глюкозата в тялото.

Но когато бета клетките на панкреаса са наранени, производството на инсулин може да бъде понижено. Дафиновият лист е обвързван с поощряване на освобождението на инсулин от повредените бета кафези и увеличение на производството му.

4. Може да предотврати затрудненията, свързани с диабет

Неконтролираният диабет може да докара до затруднения, свързани с увреждане на нервната система, сърдечни болести, увреждане на очите и бъбречна дисфункция. 

Съединенията в дафиновия лист оказват позитивен резултат върху антиоксидантния статус, инсулиновата устойчивост и възпалителните маркери, което е обвързвано с ефективното управление на диабета.

Рецепта за чай от дафинов лист за диабетици

Чаят от дафинов лист може да бъде здравословна алтернатива за диабетици.
Запалете ДАФИНОВ ЛИСТ вкъщи и изчакайте 10 минути!
Вероятно си мислите, че дафиновият лист се употребява единствено за кулинарни цели, само че, колкото и да е необичайно в последно време хората от ден на ден зап...
Прочети повече
Необходими съставки:
2-3 пресни дафинови листа 2 чаши вода опция на захарта (по избор) мляко (по избор)
Метод на подготвяне

В тенджера налейте вода, прибавете дафиновите листа и оставете сместа да ври към 3-4 минути. Сложете капака, намалете огъня и варете 10 минути на сдържан огън. След това оставете чая да се кисне за 2-3 минути.

Прецедете. Добавете подсладител и мляко, в случай че желаете. Пийте течността топла.

Забележка: Можете да употребявате и чаена лъжичка дафинов лист на прахуляк вместо лист. 
Може да отбраните дома си единствено благодарение на дафинов лист
Сигурни сме, че всяка стопанка има у дома от това растение, само че малко на брой знаят защо може да се употребява то. Освен че придава на хранат...
Прочети повече
Препоръчително е да се консултирате с вашия доктор по отношение на приема на тази билка, с цел да извлечете оптималната изгода от нея. 

Дафиновият лист може да се добави към ястия, супи или печени произведения. 

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор, както и назначеното от него лекуване!

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР