Дафиновите листа са незаменими помощници в домакинството. Служат като идеалната

...
Дафиновите листа са незаменими помощници в домакинството. Служат като идеалната
Коментари Харесай

Защо да използвате дафинови листа при прането на дрехите?

Дафиновите листа са незаменими помощници в семейството. Служат като идеалната фалшификация, а също по този начин оказват помощ при прането на облекла. Но за какво тъкмо дафинови листа при пране на облеклата да употребявате? Днес ще приказваме за това.

Не са ви нужни скъпи препарати, задоволителни са единствено няколко дафинови листа.

Дрехите губят цвета си поради честото пране. Оказва се, че дафиновите листа могат да ви оказват помощ да запазите цвета и да го извършите по-ярък. След такова пране облеклата ще наподобяват освежени.

Разбира се, не би трябвало да слагате дафиновите листа в пералнята просто по този начин. Необходими са някои спомагателни мерки.

Има два метода за пране с дафинови листа. При първия би трябвало да смесите 10 дафинови листа с 4 супени лъжици сода за самун. Сложете ги в дребна и не доста стегната торбичка. Поставете я в пералнята дружно с облеклата си. Температурата на водата би трябвало да бъде най-малко 30 градуса.

Можете да сварите дафиновите листа. Сложете 4 дафинови листа и 4 супени лъжици сода в тенджера. След това я напълнете с вода и я сложете на огъня. Варете към 20 минути, след което охладете течността. Залейте облеклата в бездънен леген с тази запарка и ги оставете за няколко часа. След това ги изперете в пералнята.

Тези процедури ще ви оказват помощ за възобновяване на първичния цвят на облеклата.

Както можете да видите, потреблението на дафинови листа при пране на облеклата е в действителност потребно.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР