Дафинка Иванова е на 42 години и е родена и

...
Дафинка Иванова е на 42 години и е родена и
Коментари Харесай

Дафинка Иванова, „Браво, Пловдив“: Имаме идеи за чист, удобен и цветен Пловдив и ще ги развием!

Дафинка Иванова е на 42 години и е родена и израснала в Пловдив. Майка е на две деца и по специалност е дизайнер. Когато е на 23 години стартира да се развива в тази сфера, първо с импорт на мебели, а след време и с ръководство на планове и дизайн.
Прочетете още
„ Обичам да съм майка и обичам работата си. И двете ми функции ми оказват помощ да пораствам. Имам шанса да се срещам с забавни и креативни  хора с визия, като архитекти, дизайнери, търговци и притежатели на разнообразни бизнеси, а от общуването с тях получавам доста познания ”, споделя тя.

- От по кое време си част от „ Браво, Пловдив “ и за какво реши да се присъединиш към сдружението?

- В „ Браво, Пловдив “ съм съвсем през цялото време. Мотивацията ми беше предизвикването да трансформира нещата, които не одобрявам в града ни. Аз имам гражданска позиция по доста тематики и не се опасявам да я изразя. Харесва ми да работя и да променим нещата, които не одобрявам в нашия град. Екипът, който успяхме да създадем, е цветен по възраст, специалности и статус. Сработихме се добре и резултатите го демонстрират. Много е удовлетворяващо да виждаш по какъв начин дребни и огромни се радват на промени, които сме създали и ги употребяват радостни, а до през вчерашния ден, разочаровани, са подминавали тъкмо тези места.

- С какво би била потребна като общински консултант на Пловдив?

- „ Браво, Пловдив “ съобщи своята стратегия. „ Чист, комфортен и зелен Пловдив! “ Време е градът ни да има съответно градско обмисляне и воля за осъществяването му. Смятам, че разнообразни гледни точки на хора от разнообразни сфери на обществото биха били потребни за намирането на най-хубавия метод за изпълняването на задачите ни. Като общински консултант ще работя интензивно за осъществяване на тази цели. Някои от тях са изпълними в по-близко бъдеще, а други изискват обмисляне, финансиране и софтуерно време за осъществяване.

Децентрализацията е добър вид. Кметовете, които сме издигнали по региони, имат грижата да създадат най-хубавото за хората, които живеят в тях. Те към този момент са на терен и водят ежедневни диалози. Всеки регион има потребност от разнообразни усъвършенствания, върху които да се работи. На този стадий всички страдаме от транспортния безпорядък, неприятната улична и тротоарна мрежа, презастрояването, неналичието на задоволително зелени площи, неналичието тук-там в детски ясли и градини, незадоволително и неподдържани спортни и детски площадки, неналичието на осветяване и съответно сметосъбиране и мръсотията. Всичко това изисква познаване на общинските наредби и воля да се трансформират текстовете, с цел да е допустимо да бъдат пуснати поръчки в интерес на жителите. Нашият претендент за кмет - Савина Петкова е човек, който познава тези наредби. 

От изброените неща, ние като жители, можем да се постараем само да овладеем мръсотията, породена от битовите ни боклуци. Всичко останало е грижа на Общината. 

Недопустимо е да вървим по 60-годишна улична и тротоарна мрежа, изкъртена от корените на дърветата и разкопавана неведнъж за разнообразни връзки. Недопустимо е децата ни да нямат детски площадки и зелени площи покрай дома си, където да се забавляват и да развиват своите двигателни и обществени умения, а какво да кажем за това, че уязвимите хора в преклонна възраст, за които зоните към дома им са единствените, които могат да употребяват, да са унищожени и невъзстановени.

Недопустимо е в младите подрайони на Пловдив да няма построена канализация и път.

- Ако не станеш общински консултант, ще продължиш ли с доброволческите акции? Какви дела би подкрепила?

- Да, ще продължа. Ще вземам участие във всички акции. Имаме хрумвания за чист, комфортен и пъстър Пловдив и ще ги развием! В доста общини има начинания, ангажиращи самите поданици и имам намерение да разработя такива. Всички ние заслужаваме да живеем в чист град с комфортна инфраструктура.



Дафинка Иванова е с преференция № 113 в листата на „ Браво, Пловдив ” с №36 в интегралната бюлетина с регистрацията на „ Българска прогресивна линия ".

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР