Дадохме път на Република Северна Македония към Европейския съюз. Това

...
Дадохме път на Република Северна Македония към Европейския съюз. Това
Коментари Харесай

Борисов за македонския въпрос: Най-братски съвет бих им дал - да не си поставят неизпълними условия

Дадохме път на Република Северна Македония към Европейския съюз. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след срещата на върха за Западните Балкани.
Европейски Съюз изцяло поддържа обещанието за подсилване на добросъседските връзки, в това число Договора за добросъседски връзки и Договора от Преспа остават значими в това отношение, акцентира категорично българският министър-председател какво написа в точка 9 на утвърдената декларация след срещата. Той обърна внимание на това поради внушения от страна на Северна Македония, които назова " неприемливи ". „ Особено ме заболя, че България била фашистка страна, избавила единствено евреите. Това е подигравка с подвига на българския народ, по отношение на хората, които са лягали на релсите, с цел да не позволен влаковете с 50 000 евреи да тръгнат ”, акцентира Бойко Борисов.
Припомняме, че доближена до ВМРО-ДПМНЕ телевизия стартира тезата, че Брюксел няма да одобри Република Северна Македония в Европейския съюз, до момента в който упорства за македонския език и разликите в историята. А на пряк въпрос не би трябвало ли България да удари по масата поради изявленията по какъв начин македонците няма да влизат в Европейски Съюз без македонски език, министър председателят отвърна: " Тяхно право. Ние сме споделили какви са нашите условия, с цел да бъдат признати в Европейския съюз - то не е благопожелание. Ако нещо не ти харесва, никой не те кани. Ние първи ги подкрепихме за НАТО. Как да излезем, какво да кажем - че сме македонци ли? Обичаме ги, почитаме ги - най-братски съвет бих им дал да не си слагат неизпълними условия. Да употребяват тази писта - тя веднъж им каца на рамото ".
Борисов помоли Македония да бъде назовавана Република Северна Македония, тъй като единствено Северна Македония е географско разбиране.
Той прочете част от утвърдената декларация, като сподели, че Европейски Съюз активизира 3,3 милиарда евро за Западните Балкани – незабавна поддръжка за Западните Балкани. Борисов изясни, че помолил сръбският президент Александър Вучич да направи по този начин, че хората в района да схванат. Освен това, 1,7 милиарда евро ще има от Европейска инвестиционна банка – за планове, както и 730 млн. евро за икономическа помощ. Според премиера, по този начин Европейски Съюз демонстрира на Западните Балкани, че има вяра в европейската им вероятност.
Още: " Новините: Най-важното за деня, 6 май "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР