Дадено разрешение за строеж на нова 9 етажна сграда на

...
Дадено разрешение за строеж на нова 9 етажна сграда на
Коментари Харесай

Софиянци скочиха срещу строеж на 9-етажна сграда на ул. Оборище

Дадено позволение за градеж на нова 9 етажна постройка на столичната ул. “Оборище”, която печели софиянци с аристократичния си сексапил, докара до вълна от неодобрение на локалните. Проверка на Mediapool в направление “Архитектура и градоустройство” фактически сподели, че е дадена “зелена светлина” за градеж още на 5 февруари тази година. Инвеститорът има и позитивно мнение от Министерство на културата.

Местните, във, показват, че новата постройка ще е на метри от шедьоврите къщи близнаци на проектант Никола Лазаров. И прибавят, че от самото си основаване улица " Оборище " остава една от най-красивите и аристократични столични улици, обсипана с живописни магазинчета, луксозни заведения, градинки, учебни заведения и галерии.

Една от живущите непосредствено пита в профила си, тагвайки Столична община - “Господин Здравко Здравков(главният проектант на София - б.а.) и @Столична Община Направление “Архитектура и градоустройство”: Вие ли разрешихте това? Бездарен проектант ли сте, подкупиха ли Ви или партия ГЕРБ Ви накара да извършите това? Настояваме да спрете осъществяването на явно закононарушение. За Фандъкова от дълго време не питаме - тя си е продала лицето, за една заплата и длъжностен автомобил”.

Mediapool потърси коментар от основния проектант на София, от пресцентъра му показаха, че ще ревизират проблема, само че подчертаха, че, в случай че е обещано позволение за градеж, то обектът напълно е покривал нормите на законодателството.

Не една, а две здания
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР