Да възстановим отношенията с Газпром, настоя лидерът на Възраждане За

...
Да възстановим отношенията с Газпром, настоя лидерът на Възраждане За
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Мерките на кабинета са лицемерие

Да възстановим връзките с " Газпром ", настоя водачът на " Възраждане "
За водача на " Възраждане " Костадин Костадинов ограниченията, препоръчани от властта, са лицемерни. Ние предложихме цената на Данък добавена стойност за всички хранителни артикули да е 0%, каква е разликата сред хяба и месото, чието Данък добавена стойност остава 20%, попита Костадинов в коридорите на Народното събрание. И упрекна ръководещите, че са лицемери. Той се оплака, че ограниченията на " Възраждане " били отхвърлени, тъй като щели да донесат вреди. Финансовото министерство оценило концепцията им за 2 милиарда лева, които били непостижими за бюджета. Сега същата сума се оказала безпроблемна.

За следващ път българското държавно управление тича след събитията, счита Костадинов и напомни, че още в начало на военните дейности в Украйна от партията му предизвестили, че ще има проблем с газа, с цените и с доставките, само че никой не ги чул. " Решението не е да се дават пари, а да се направи по този начин, че да не се вземат пари. Дори не е нужно да се прави това, което някои от ограниченията, които се пробват да приложат - подхващат частични като понижаване на Данък добавена стойност на места, на акцизи на места. Трябва просто да се предоговори метода, по който действа енергийната система на страната ", счита депутатът. Според него евтиният ток, който се изнася, би трябвало да бъде възложен на българските битови и индустриални консуматори, с цел да може главният фактор, който бута инфлацията нагоре, цените на тока и енергоносителите, да бъде елеминиран.

Костадинов уточни, че за Европейска комисия към този момент не е проблем да се заплаща по метода, по който желае " Газпром ". По думите му към този момент има 20 европейски компании, които са декларирали, че са подготвени да работят по този метод и не приказваме, някои даже са огромни и държавни. " Просто би трябвало да се възстановят връзките с " Газпром " и да не търсим решения, които са палиативни и няма да решат казуса, второ ще бъдат по-скъпи. Висчко това най-после ще бъде платено от нас, тъй като Кирил Петков и Асен Василев са решили, че ше се борят с Владимир Путин ", заключи Костадинов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР