Да трупаш дългове и да държиш голям дефицит не е

...
Да трупаш дългове и да държиш голям дефицит не е
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Ако не сме прецизни, може пак да се отложи влизането ни в еврозоната

Да трупаш задължения и да държиш огромен недостиг не е дълготрайна тактика. Ако се получи нов потрес като нова рецесия или нова пандемия, ние нямаме буфери, с цел да поемем сходен потрес, на ръба сме. Това съобщи Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 година През 1999 година приключва, някогашен финансов министър, в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му, в случай че увеличиш държавното ползване през недостиг, следва да помагаш на растежа на стопанската система. Проблем обаче са прекомерно оптимистично заложените доходи, както и увеличаващата се инфлация.

„ Имаме завършек на програмен интервал, който да усвояваме, имаме ПВУ, който по никакъв начин не е напреднал, едни немалки разноски в бюджетите на районното и на военното министерство. Нека дадем късмет на държавното управление да забележим по какъв начин гъвкаво ще ръководи разноските. Добре е да има по-висок напредък, неприятно е обаче в случай че не си подготвен за неприятния сюжет ”, разяснява той.

„ Опитът да създадем богатство за част от популацията ни посредством заеми не е стабилно. Даваме повече от своите благоприятни условия за обществената политика. Ние сме задължени да плащаме пенсиите на родителите ни, само че ние прехвърляме сметката на децата си, и то с лихви ”, счита още Горанов.

Според него, в случай че не сме прецизни, може да продължим с отлагането на влизането ни в еврозоната.

„ Важно е бюджетът да е рационален и да устоя 12 месеца. Действително, мисля, че след последните диалози сред представители на и държавното управление, новият препоръчан вид за бюджет ще бъде подсилен най-малко на първо четене. Предупреждаваме за рисковете и несъответствията във фискалната рамка. Асен Василев, който заложи политическата си кариера за осъществяването на бюджета, ще може да се потвърди ”, добави още той.

„ Движение за права и свободи не вземат участие в първичните ангажименти за държавното управление, само че в случай че седнат и се схванат, не виждам спънка в това да вземат министерско кресло при ротация. Бремето на Магнитски явно не пречи на Делян Пеевски в кариерата му ”, сподели още той.

На въпрос по какъв начин се взима индулгенция по Магнитски, той съобщи: „ Както евентуално по време на римската инквизиция – с решение на папата. Има написан съответен механизъм, който не допуска присъединяване с други хора. Да, аз подхващам стъпки към това. ”

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР