Да си представим, че Омикрон не е краят на пандемията.

...
Да си представим, че Омикрон не е краят на пандемията.
Коментари Харесай

Ами ако Омикрон не е краят на пандемията, питат ГЕРБ

Да си представим, че Омикрон не е краят на пандемията. Това предложение пристигна от Костадин Ангелов от ГЕРБ по време на дебатите по бюджета на НЗОК. А съгласно него този сюжет е съвсем сигурен.

Правителството не е изпълнило задачата си да се доближи по-висок дял на имунизация . И не свършили работа. С измененията в бюджета на Касата се ощетявал надзора на Касата да дофинансира лечебните заведения при потребност при последваща коронавирус вълна. Тук няма политика, да мислим държавнически, настоя някогашният здравен министър.

Около 45 милиона прегледа годишно се реализират в доболничната помощ, над два милиона са болничните прегледи , стана ясно от думите и на Хасан Адемов от Движение за права и свободи. Той попита по кое време ще се построи осведомителната система в опазването на здравето и се разгласи против командно административния метод на разпределение на парите.

Костадин Ангелов отново се включи в дебата, обвинявайки ръководещите, че са преписали бюджета на ГЕРБ. С това му изказване се съгласи Хасан Адемов, само че посочи, че бюджетът на Касата в този момент бил по-лош от тези финансови параметри, които преди предложили герберите.
 Най-бедните без пари за зъби Обновена
Най-бедните без пари за зъби

Депутатите гледат бюджета на НЗОК на второ четене

Няма ненаказано положително, разяснява и Асен Балтов. Според него се наказвали 15-20 лечебни заведения, които изнесли коронавирус рецесията и се ограничавало дофинансирането на лечебните заведения, които са гръбнакът на опазването на здравето. Около 100 милиона лв. ще изгубят тези лечебни заведения единствено през първото тримесечие на тази година поради нова методика на НЗОК.

Георги Михайлов от Българска социалистическа партия си показа какво щяло да е, в случай че ГЕРБ не управлявали пандемията. Нямало да се купят небалансиран брой ваксини и нямало да се спре имунизационният развой със прекъсването за известно време имунизацията на " Астра Зенека ". Освен това учениците щели да учат присъствено. Михайлов упрекна ГЕРБ, че задръстили университетските лечебни заведения с коронавирус заболели.

Социалистът предвижда, че пандемията затихва. Костадин Ангелов отново излезе и очерта още една своя визия - у нас ваксини единствено Спутник. Той сподели, че смъртността при ръководството на Румен Радев била по-голяма, в сравнение с по времето на ГЕРБ. Лъчезар Иванов пък си показа по какъв начин спорът Русия-Украйна " възпламени и нашата рогозка ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР