Да си нападател в Левски е изключително трудна мисия. Натоварен

...
Да си нападател в Левски е изключително трудна мисия. Натоварен
Коментари Харесай

Подценяваният

Да си нападател в Левски е извънредно сложна задача. Натоварен си с голяма отговорност, защото от теб се чака да бъдеш умел голмайстор, който самичък да печели мачове и бленувани титли за " синия " клуб.

И да не забравяме - кумир за подражателство на хиляди последователи, които всеки уикенд живеят, посредством твоите изяви на футболния терен, а и отвън него.

 Аплодисментите са за Славиша Стоянович
Аплодисментите са за Славиша Стоянович

Този мач сърбинът го беше изиграл още преди да е почнал

След ерата " Гонзо ", на " Герена " по този начин и не се появи изявен български нападател, който да се приближи до наложените високи стандарти за тази позиция. Тук изключвам неизмеримия брой чужденци, които усилиха до плашещи размери " гробницата за " сини " деветки " на " Георги Аспарухов ".

 Снимка 373993
Източник:

Исмаил Иса, Цветан Генков, Валери Божинов, Валери Домовчийски, Димитър Макриев, Венци Христов и още доста други...

В даден интервал от време, всеки един от тях бе претрупан със задачата да води офанзивата на вековниците. Гореспоменатите сториха това с изменчив триумф, като напъните им ненапълно биваха обезличени и от мрачната атмосфера в столичния гранд през последните 10 години.

Макар и да бяха жертви на събитията, а и на неубедителната си спортна форма, всеки от тях бе подценен за сметка на необоснован чужденец, който се радваше на надалеч по-добра заплата, успокоение и всевъзможни привилегии.

 Делио Роси желал да се отърве от Габриел Обертан
Делио Роси желал да се отърве от Габриел Обертан

" Няма да разгадавам на теб, не ми харесваш ", декларирал италианецът малко преди да бъде уволнен от Левски

Поредният, който би трябвало да се бори със статуквото е Станислав Костов. Нападателят пристигна през зимата от Пирин, като провокира голям брой ехидни мнения по собствен адрес. Едни се усъмняваха в неговите клубни пристрастия, а други в чисто футболните му достолепия.

 Снимка 356667
Източник:

Е, Слави опроверга критиците си с 9 гола в 22 мача, изравнявайки съвсем достижението на Серджиу Буш, който за 44 срещи е нанизал 12 попадения.

И макар надалеч по-добрата си успеваемост, Костов още веднъж бива подценяван. От почитатели, експерти, та даже и треньорския щаб. Сякаш никой не може да възприема обстоятелството, че 27-годишният нападател е голмайстор на отбора и действително е спомогнал за спечелването на 13 точки за своя отбор през тази акция.

 Божидар Искренов: Дузпа за ЦСКА против Левски нямаше
Божидар Искренов: Дузпа за ЦСКА против Левски нямаше

" Сините " справедливо победиха, тъй като си изиграха доста вярно тактически дуела "

Когато е здрав, с приоритет съвсем постоянно е Серджиу Буш, а упованията са, че пред Слави може да бъде и бразилецът Луан Виана. Последният към този момент обаче е безспорна тайнственост, като към момента не е записал формален дебют.

Странно за какво Костов не получи и повиквателна от националния селекционер Петър Хубчев. От дълги години позицията на върха на офанзивата е болно място и за " трикольорите ", само че и тук стрелецът на Левски като че ли бе леко подценен. Голмайсторът на Първа лига превъзхожда, чисто статистически, извиканите на този пост играчи, но очевидно ще би трябвало да изчака за своя дебют с фланелката на България.

 Снимка 369599
Източник:

Същественото е, че сега Левски има нападател, който с малко повече поддръжка и убеденост в личните си сили, може да се трансформира в по този начин дълго чаканата " българска " деветка на " Герена ". Костов умее да се движи добре, комбинира мъдро с класните Обертан, Паулиньо и Кабрал, а усетът му за позициониране спомага за осъществените от него значими попадения.

Това момче просто би трябвало да получи нужното време и успокоение, с цел да разгърне напълно своите качества. А случи ли се това, той ще се отблагодари с още доста голове със " синята " фланелка.

Разбира се, ще предстоят и сложни мигове, само че на " Герена " е по този начин, искаш ли да бъдеш №1, би трябвало да се оправиш с всяко едно предизвикателство.

 Боян Йоргачевич: От седмица на седмица Левски става по-силен
Боян Йоргачевич: От седмица на седмица Левски става по-силен

" Главата ме болеше след края на дербито с ЦСКА "

А до тогава дано не подценяваме българските нападатели в Левски. Все отново те се фина препратка към едни отминали времена, когато великите им прародители сътвориха блестящия ореол на " синия " футболен клуб.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР