Да си болен от злокачествен рак на костта на крака

...
Да си болен от злокачествен рак на костта на крака
Коментари Харесай

Господ чу молитвите й! Дими заминава за Турция

Да си болен от недоброкачествен рак на костта на крайници и да си единствено на 21 години. Да чуеш страшната си диагноза по Великденските празници. " Сарком на Юинг “.  Това е извънредно нападателен израстък, който визира деца и юноши. 

Димислава Николова от Хисаря е доброволец от малко дете. Членува в клуб " Иноватор “, основан от майка й Даниела Николова. През годините стотици деца биват възпитавани в положителни каузи в " Иноватор “ от Даниела. Тя е и секретар към Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни в община Хисаря. Благодарение на нейната работа с подрастващите все още в курортния град няма прояви на проблематични деца. С любов тийнеджърите я назовават я мама Дани. Тя твори положително. И в този момент цялото положително й се връща. 

Преди дни-на 5 юни, бяха открити едномесечните празници на Хисаря. Тогава стана ясна страшната болест на Дими. Още същата вечер на сцените на откриването и на всички мероприятия бяха сложени кутии за събиране на средства в помощ на студентката. Беше оповестено, че за лекуването й в Турция и за следваща интервенция са нужни към 138 хиляди евро. И тогава целият град Хисаря се подвигна.

Младежите от клуб " Иноватор “, общината, кафенетата, хотелите, читалището, локалният музей, приятелите, студентите от ПУ " Паисий Хилендарски “ в Пловдив, където Дими учи българска лингвистика, започнаха да провеждат благотворителни прояви и концерти, които предстоят. Вече и то единствено за няколко дни са събрани над 160 хиляди лв.. Трябва да се съберат още толкоз. 

Пред камерата на БЛИЦ Дими описа за най-тежкия си миг до в този момент, за това по какъв начин след първата й химиотерапия и е опадала косата й. Тогава красивата студентка с буйните къдрици, които постоянно развяваше, тичайки нанякъде,  се е сринала, само че за малко. 

Дими и нейната майка, както и татко й, са извънредно признателни на всички, на познатите и непознати хора, които прегръщат момичето, срещайки го по улиците, да даренията, на думите за поддръжка. Даниела Николова разгорещено споделя, че хората са организирали благотворителните прояви без да ги питат, по този начин го почувствали и се задействали.

В неделя Дими и Даниела отпътуват в турска клиника. Там на девойката ще бъдат направени още 2 химиотерапии и 25 лъчетерапии. След това следва интервенция по нов способ, няма да се поставя имплант на крайници на Дими, а ще се резервира костта. Професорът от Турция дава огромна вяра. Такава има и в очите на Дими. Момичето има вяра, че целият този призрачен сън ще приключи с хепиенд. Затова приказва за вярата, която и дават хората, за любовта, която я крепи, и която получава от фамилията и приятеля си, за това, че не познава отчаянието. Има фантазии, огромни фантазии и има вяра, че ще ги сбъдне. Но първо би трябвало да оздравее.

Туморът е извънредно нападателен, за това лекарите са реагирали бързо и са почнали химиотерапията. Дими ще остане в Турция 45 дни и ще се прибере вкъщи. След това ще се върне за интервенция, а след това за още химиотерапия. 

През това време десетки хора провеждат редица благотворителни прояви, събират се пари в кутии в Хисаря, Пловдив и страната. За да се избави животът на момичето с фантазиите, трябват още пари. Да помогнем! Да подарим вяра!

Всички дружно можем да спасим  Дими!

Ако желаете и имате опция, може да преведете мечтаната от вас сума по дарителската сметка на името на нейната майка Даниела Ганчева Николова:

ЦКБ АД Клон Карлово

IBAN: BG51CECB979010C2613503

BIC: CECBBGSF
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР