Да се запазва досегашното дипломатическо присъствие на Русия в страните

...
Да се запазва досегашното дипломатическо присъствие на Русия в страните
Коментари Харесай

Лавров: Няма смисъл Русия да запазва досегашното си дипломатическо присъствие на Запад

Да се резервира досегашното дипломатическо наличие на Русия в страните от Запада няма смисъл, тъй като съветските дипломати там работят в доста тежки условия. Това съобщи през днешния ден външният министър на Руската федерация Сергей Лавров, представен от ТАСС.

" Няма смисъл и предпочитание да резервираме досегашното наличие в западните страни. Нашите хора работят в условия, които мъчно могат да бъдат наречени човешки. Постоянно им се основават проблеми, [има] закани за физически набези. И основното - там няма работа, откак Европа реши да се затваря към нас и да приключва всякакво икономическо съдействие ", сподели той и добави: " Насила красота не става ".

Първият посланик на Москва установи, че Съединени американски щати " интензивно са подготвяли " и Европа " безропотно е приела ", по думите му, държавния прелом в Украйна, който се е състоял " под нацистки лозунги ". Според Лавров по този начин Западът е заел страната на " тези, които желае да възродят нацизма ".

Министърът уточни, че в тези условия Русия ще се концентрира върху страни, които са подготвени да сътрудничат с нея на равноправна и взаимно преференциална основа. По думите му в неговото ведомство в този момент се прави " географско преориентиране на активността ", както в чужбина, по този начин и в централния уред. Страните от Третия свят (в Азия, Африка, Латинска Америка) " имат потребност от в допълнение внимание ", сподели Лавров.

Той означи, че поради русофобската политика на Запада доста съветски дипломати са прекратили предварително командировките си в чужбина. Това е наложило тяхното бързо трудоустрояване и тeзи проблеми към този момент са решени сполучливо, сподели той.

Лавров приказва на среща с абитуриенти, почнали за пръв път дипломатическа работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР