Да се въведе мярка 75 на 100“, която да замени

...
Да се въведе мярка 75 на 100“, която да замени
Коментари Харесай

КНСБ: Да се въведе мярка 75 на 100, която да замени 60/40

Да се вкара мярка „ 75 на 100 “, която да размени досегашната „ 60 на 40 “, и да работи до края на годината - това предлага КНСБ на служебния вицепремиер и обществен министър Гълъб Донев. Целта е тя да се ползва за поддръжка на заетостта и приходите на работещите в предприятия със спад на приходите от продажби поради Covid-19.
Мярката е включена и в резолюция на Икономическия и обществен съвет, призната в поддръжка на икономическото възобновяване на предприятията и на заетостта, споделиха още от КНСБ.
 Румен Радев: Търси се решение Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 “ да продължи да работи (ВИДЕО) Румен Радев: Търси се решение Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 “ да продължи да работи (ВИДЕО)
Търси се решение Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 " да продължи да работи след 1 юли. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с управленията на...
Предложението на синдиката е новата мярка " 75/100 " да се ползва за случаите на въведено ненапълно работно време от предприятията, изпитващи усложнения, които се показват в понижени доходи от продажби най-малко 20% за съответния месец, за който се кандидатства, спрямо 2019-та година, предава БНР. 
Идеята е страната да заплаща 75 на 100 от заплатата и осигуровките за часовете на непълното работно време, само че до четири часа дневно. Работодателите да заплащат на 100 % за останалото време. КНСБ упорства за браншовете " хотелиерство и ресторантьорство ", както и " пътнически превоз ", включително въздушен, да продължи мярката " 80/20 ".
Мерките да работят при тези условия до края на годината, желае още синдикатът. Синдикалистите оферират също по този начин да продължи действието на мярката " Заетост за теб ", а по нейно сходство да се създаде стратегия за поощряване и опазване на заетостта в областта на селското стопанство и първичната преправка на земеделска продукция.
Очаква се препоръчаните ограничения да бъдат детайлно разисквани на съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие до дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР