Да се убият Заев и Села е била задачата, поставена

...
Да се убият Заев и Села е била задачата, поставена
Коментари Харесай

Руска връзка в Кървавия четвъртък в парламента на Македония

„ Да се убият Заев и Села ” е била задачата, сложена от съветски разузнавачи на екстремистките десничарски групи в Македония на 27 април 2017 година, твърди порталът „ Бота сот ”, представен от БГНЕС.
Според изданието, името на съветския шпионин е известно. Той, дружно с Горан Живалевич – сръбски шпионин в Скопие, са ръководели интервенцията.
Руснакът с букви В. Ф. работи в прилежаща на Северна Македония страна.
Координацията е била осъществена няколко дни по-рано в малко обитаемо място по българското Черноморие, където имат вили чиновници на съветското военно разузнаване, известно като ГРУ.
Планът е създаден детайлно в Белград ден по-късно в частен дом, твърди някогашен чиновник на македонските служби за контраразузнаване, поискал анонимност.
Въпреки, че проруските митинги в Скопие започнаха по-рано, на 27 април хулигани щурмуват Народното събрание.
В.Ф. е бил деен в Скопие за по-дълъг интервал и през това време е вербувал Живалевич.
В сериозния ден, когато Заев и Села бяха нападнати, той се е свързал с Живалевич по телефона и го е заплашил, че в случай че двамата останат живи, сърбинът ще си „ заплати “ и ще бъде разкрита цялата преписка, твърди източникът.
Междувременно Живалевич отива в Народното събрание и си прави селфи, с цел да потвърди на „ съветския си началник “, че е на мястото.
Разследването откри, че Сърбия е забъркана в абсурда. Поради тази причина целият състав на посолството е изтеглен от Скопие, което провокира в допълнение дипломатическо напрежение сред Белград и Скопие.
В последна сметка двете страни реализираха съглашение да изтеглят разузнавачите от посолствата си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР