„Да се стимулира грамотната раждаемост и работещите семейства, това беше

...
„Да се стимулира грамотната раждаемост и работещите семейства, това беше
Коментари Харесай

Каракачанов коментира решението на ГЕРБ за детските надбавки: Глупост!

„ Да се подтиква грамотната раждаемост и работещите фамилии, това беше решено на съдружен съвет - да бъде махнат имущественият ценз, с цел да може и тези, които получават естествени приходи, да получават надбавки... Практиката е извънредно порочна, надбавки да се дават на фамилии с ниски приходи и от това нещо виждаме взрив на раждаемост в гетата. Години наред България финансира гетозираната и необразованата раждаемост... Нашата концепция беше хората да усетят, че страната не е мащеха за работещите и за грамотните хора. Това беше решение на държавното управление. В един миг група депутати от ГЕРБ взеха решение, че това не е заслужено... Ще настояваме да отпадне този ценз. Не да подтикваме гетоизираната раждаемост, а грамотната раждаемост “. Коментарът направи пред БНР вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

По думите му е нелепост да разделяш обществото за следващ път, визирайки проекта на ГЕРБ да насочи икономията от 205 млн. лв. за по-високи заплати в Министерство на вътрешните работи и месечни добавки на медиците.

„ Сега ще вземем парите от родителите и ще ги дадем на служителите на реда. И какво ще реализираме с това? Полицаите са хора с достолепие и отхвърлиха да вземат тези пари. И ще настройваме едни българи против други. Това е несериозно като метод и е контрапродуктивно “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР