Да се считат за действия при неизбежна самоотбрана всички случаи,

...
Да се считат за действия при неизбежна самоотбрана всички случаи,
Коментари Харесай

Парламентът прие промени в Наказателния кодекс, свързани с неизбежната отбрана

Да се смятат за дейности при неизбежна самозащита всички случаи, в които нападател е влезнал в дома на жертвата, както и при набези против личността отвън дома й и в тъмните елементи от денонощието. Тези промени в Наказателния кодекс одобриха на първо четене депутатите през днешния ден.

Първото пленарно съвещание за новия парламентарен сезон стартира с нежен конгрес от 121 депутати, като народните представители от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не бяха в залата.

Предложението за промени в Наказателния кодекс, които да разширят формите на неизбежна самозащита, пристигна от Обединените патриоти. Текстовете от парламентарната естрада показа депутатът Искрен Веселинов.

Измененията плануват да не се смята за превишаване на рамките на неизбежната защита, когато нападението е осъществено посредством незаконно влизане в жилище, когато е ориентирано против живота, здравето, половата цялост на отбраняващия се, когато е осъществено от две или повече лица, от въоръжен човек или нощем.

Въпреки че ръководещите от ГЕРБ имаха известни терзания по предлагането текстове, те въпреки всичко ги поддържаха и бяха признати с цялостно болшинство. По време на дебата обаче стана ясно, че в разискването по комисии ще бъдат наложени и промени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР