Да се създават у нас нов тип фирми – дружества

...
Да се създават у нас нов тип фирми – дружества
Коментари Харесай

Предлагат нов тип фирми у нас - с променлив капитал

Да се основават у нас нов вид компании – сдружения с изменчив капитал, оферират депутати от ръководещата коалиция, които са внесли в Народното събрание предложение за промени в Търговския закон. За задачата те оферират да се сътвори напълно нова глава в Търговския закон.

Според тях измененията се постановат, защото настоящата уредба на комерсиалните сдружения не дава отговор на спецификите на стартъп фирмите.

За задачата се основава нова правна рамка, която да подхожда на потребностите на започващите компании. Намаляват се и първичните разноски по регистрация и ръководство на новото сдружение, защото в плана няма условие за минимална стойност на капитала на сдружението с изменчив капитал.

За него няма да важи и условието минималната стойност на един дял в сдружението да бъде 1 лев. Служителите в сдружението с изменчив капитал ще могат да получават дялове при избрани условия, плануват още измененията в закона.

Участниците в него сами ще дефинират структурата на ръководството му съгласно потребностите си – общо заседание на съдружниците и директорски съвет или шеф, като по този начин са понижава административната тежест.

Предприемачите ще могат да афишират банкрут

Фирмата на сдружение с изменчив капитал ще носи в името си ДПК, като категорично е планувано, че това ще е правна форма, подобаваща за осъществяване на  предприемачески планове, доколкото в нея могат да съществуват единствено микро и дребни предприятия.
 istock istock
С поощряване на предприемачеството, чрез новото сдружение ще се стигне до съществуване на повече новаторски и насочени към напредък компании у нас, написа в претекстовете към законопроекта.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР