Да се събуди човек сутрин, чувствайки се напълно изтощен, когато

...
Да се събуди човек сутрин, чувствайки се напълно изтощен, когато
Коментари Харесай

Кога е по-добре да пропуснем тренировката

Да се разсъни човек заран, чувствайки се изцяло отпаднал, когато знае, че денем е възнамерявал подготовка, въобще не е прелестно. И евентуално на съвсем всеки му се случвало. Точно тогава идва и разумният въпрос: дали да не пропусне подготовка, или пък макар умората, да съблюдава графика си.
 Силовите тренировки и изследването, с което се потвърждава резултатът им за по-доброто качество на съня ни
Защо да стартираме силови тренировки

И каква е връзката им с по-добрия сън

А за възприятието на безсилие постоянно има причина. И тя може да бъде както физиологична, по този начин и обвързвана с психическото ни положение.

Където и да е казусът, значимо е да не се подценяват сигналите, които тялото дава. То постоянно подсказва по кое време е по-добре да си починем от физическа интензивност - пък било и най-малко за ден. Ето които са издайническите сигнали, на които е добре да обърнем внимание.

Болка

Съвсем обикновено е след съществено физическо натоварване да се получи напрежение в мускулите. Обикновено мускулната тресчица се появява от 12 до 24 часа след подготовка и се усеща най-силно до 72 часа.
 Снимка 574029

Ако обаче усещаме болежка в която и да е част на тялото, и поради нея изпълняването на упражненията стане невероятно, това може да значи, че сме се претрупали. В подобен случай най-добре е да си дадем отмора от идващите няколко тренировки.

Недоспиване

Един човек се нуждае от седем до девет часа сън всяка нощ. И когато не се наспим, тялото ни ще извършва упражненията по-трудно. По-трудно ще се възвърне и след подготовка.
 Снимка 574028

За да бъде оптимално дейно визитата в залата, най-добре да вървим постоянно когато сънят ни е бил задоволителен и първокласен. А в случай че не сме се наспали, можем да отложим тренировката за ден, в който ще се събудим свежи.

Стрес и напрежение

Те могат да ни създадат раздразнителни и да повлияят на продуктивността ни без значение дали сме в офиса, или във фитнеса.
 Снимка 574027

 Reebok Nano X, Adidas Powerlift 4, Nike Metcon 7 - три модела маратонки за тренировки в зала
Царете на тренировките в зала

3 модела маратонки, с които ще упражняваме по-добре в зала

Затова ако ни е мъчно да се съсредоточим върху упражненията, а паниките ни разсейват, бихме си създали добра услуга да пропуснем тренировката, написа Self Magazine.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР