Да се премахнат мъртвите души от избирателните списъци и да

...
Да се премахнат мъртвите души от избирателните списъци и да
Коментари Харесай

Сидеров: Махнете мъртвите души при гласуването

Да се отстранен " мъртвите души " от изборните описи и да се направи одит на държавната компания " Информационно обслужване " АД - за това настоя водачът на " Атака " Волен Сидеров на консултациите при президента Румен Радев за идния парламентарен избор. 
" Ние, като остарели и опитни политици, ще хванем бика за рогата, тъй като започваме със значителното нещо.Същественото е това, че сега в България има към 600 000 фантома или мъртви души. Навремето като редактор на " Демокрация " през 1990-1991 година разгласих публикация на проф. Михаил Константинов и неговия тогава съавтор Николай Вълчанов,той говореше за към 500 хиляди фантома ", стартира Сидеров.
В Национален статистически институт българите, които би трябвало да имат това право на глас, т.е. са над 20 година са 5 636 267. В същото време в ЦИК демонстрират, че има 6 221 729. Разликата е 585 482 гласа. Тоест излиза, че ЦИК показва близо 600 хиляди повече гласа от действително съществуващите.

Какво значи да приказваме за датата на избори и общи правила, които са морално етични, в случай че имаме това разминаване в числата ", посочи водачът на " Атака ", който към този момент е отвън Народното събрание и в този момент е общински консултант.

Нашата концепция е да създадем одит на държавната организация или държавното акционерно сдружение " Инфообслужване ", защото доста се приказва за комисии, всички сме виждали чували с бюлетини, само че ключът за бараката е в него.

Това е държавна организация към министерство на превоза, в действителност акционерно сдружение с повече от 97-98% държавно присъединяване и някакво частно. Но там никой не знае по какъв начин се назначават хората, какъв програмен продукт се ползва за обработката.

Президентът отговори, че въпросът с " мъртвите души "  е показан пред ГРАО и Национален статистически институт. Той изясни, че е получил увещание, че проверка може да се направи след предписание от изпълнителната власт, само че процесът е извънредно обемен и сложен.

" Парламентът би трябвало да извършва доста по-агресивно своите пълномощия по контрола върху изпълнителната власт, а не противоположното. Затова стигаме до такива обстановки. Преди няколко дни поканих шефа на ГРАО, само че нещата не престават да се случват в същия дух. Но рано или късно този въпрос би трябвало да се реши ", сподели Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР