Да се помисли за ограничен брой дни в годината, когато

...
Да се помисли за ограничен брой дни в годината, когато
Коментари Харесай

Джипито да отсъства няколко дни в годината, без да посочва заместник, искат от НСОПЛБ

Да се намерения за стеснен брой дни в годината, когато ОПЛ да има опция да отсъства без да се показва заместител. Това оферират да залегне в Анекса към НРД 2023 – 2025 от Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ).

„ В ерата на електронизацията на информацията отсъстващият доктор декларира в НЗИС отсъствието си и тази информация може да е налична за всички ОПЛ и за всички аптеки. Хронично болните да имат опция да си вземат медикаментите по „ служебна “ рецепта за 30 дни, което да се отразява в НЗИС, а остро болните да могат да посетят всеки един ОПЛ за лекуване на острия проблем “, аргументират се от там.

Практиката сочи, че когато титулярят отсъства и преглежда заместител, прегледите са не повече от 50%. Половината от тях пък са за изписване на лекарства, като по този начин остават действително 25% от среднодневните прегледи на пациенти, които биха потърсили различен общопрактикуващ доктор, означават от НСОПЛБ.

Според тях поради това калкулацията на тези отсъствия може да се направи по следния метод: Изчислява се среднодневната посещаемост на база докладите, дели се на 4, умножава се по броя контрактувани дни неявяване и по броя на лекарите и се калкулират в рубрика „ инцидентни визити “ от същия или различен заместител.

„ Да, ще се вдигне броя на инцидентните визити, само че ще бъде доста добре посрещнато от всички ОПЛ. Като начало може да се стартира с по-малко дни, например 5, и, в случай че върви добре, да се усилват тези дни при последващите договаряния. Това би решило доста проблеми “, считат джипитата.

От НСОПЛБ вършат и редица други оферти, свързани да вземем за пример с имунизациите, ултразвуковата диагностика, отпадане на сегашния ред, обвързван с някои хартиени документи и други

Сдружението също по този начин отново слага въпроса за диференцираното възнаграждение според от броя профилактични прегледи при един общопрактикуващ доктор, като още веднъж желае неговото отпадане. Вместо това от там оферират да се вкарат самостоятелни тласъци при доста добър обсег.

Джипитата желаят също от графика, подложен на вратата на общопрактикуващия доктор, да отпаднат имената на заместниците му.

Всички оферти на НСОПЛБ вижте.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР